Luke Shaw magasztalja Alexis Sanchez hatását

Luke Shaw úgy érzi, hogy Alexis Sanchez máris szolgáltatott némi pluszt a Manchester United csapatának a hét eleji érkezése óta.


Hetekig tartó találgatásokat követően a chilei végül hétfőn átigazolt az Arsenaltól és Jose Mourinho már azt is megerősítette, hogy benne lesz a csapat Yeowil Town elleni keretében, melyet a Vörös Ördögök az FA-kupa 4. fordulójának keretében játszanak péntek este, itthoni idő szerint 20:55-ös kezdéssel.

 

A 29 éves játékos a héten már csatlakozott új csapattársaihoz az Aon Edzőkomplexumban, és Shaw úgy hiszi, sikerült neki a már amúgy is pozitív közösségi szellemhez jótékonyan hozzájárulnia, s emellett kvalitásait is fitogtatta már az edzőpályán.

 

Amikor arról kérdezték, hogy hogyan sikerült az új 7-esünknek az eddigi beilleszkedés az életbe a Unitednél, a balbekk a következőket mondta az MUTV-nek: „Nagyon jól. Az elmúlt három napban már velünk edzett. Egyszerűen hihetetlen a srác.”

 

„Egyébként is tudtuk már, hogy mire képes. Mint mondtam, pár napja már velünk edz és hihetetlen néhány dolog, amit bemutatott.”

 

„A tegnapi edzés után kinn voltunk négyen szabadrúgásokat gyakorolni, és szó szerint ötöt egymás után feltekert a sarokba, mi meg csak néztünk, hogy ’wow, ez a csávó...’.”

 

„Nagyon örülünk, hogy már nálunk játszik – jó srác és még jobb lesz a pályán, úgyhogy nagyon várom már, hogy együtt játszhassak vele, remélhetőleg hozzá tud adni egyet, s mást a már amúgy is erős támadó szekciónkhoz. Elképesztő játékosaink vannak elöl és ő még erősebbé tesz minket, illetve dob a csapat mélységén.”

 

 

Shaw elismerte, hogy kemény feladat Alexis ellen játszani az edzésen, de egyben élvezi is, hogy a világ egyik legjobb támadójával kell szembenéznie, akinek az érkezése meglátása szerint csak hasznára lehet a csapatnak.

 

„Nagyon gyors a labdával, gyorsan fordul stb., de az ember a legjobbakkal akar együtt edzeni” – tette hozzá a védő. „Jó, hogy folyamatosan minőségi játékosok érkeznek a csapathoz és ezáltal kihívás elé állítanak minket napról napra, ezáltal fejlődsz az edzéseken, hiszen hozzá hasonló világklasszis játékosokkal vagy körülvéve.”

 

„Szerencsések vagyunk, hogy mindennel rendelkezik – elszántság, éhség, egy pillanatra se áll meg, mindig keményen dolgozik. Gólpasszokat, gólokat és tapasztalatot hoz majd a csapathoz olyan kluboktól, ahol korábban megfordult már, és játékosoktól, akikkel együtt játszott, úgyhogy tényleg remek, hogy már minket erősít és tényleg alig várom, hogy együtt játszhassak vele.”

 

A Vörös Ördögök tovább gyarapítanák győzelmeik számát 2018-ban, eleddig 4-et számlálnak, ugyanannyit, mint ahány meccset játszottak az idei naptári évben eddig a különböző kiírásokban. Shaw zsinórban 5 meccsen élvezhette Jose Mourinho bizalmát kezdőként a múlt hétvégi Burnley ellen megnyert 1-0-s találkozót megelőzően, és a csapat nagyszerű 2018-as rajtját is reflektálta.

 

Amikor arról faggatták, melyik aspektus volt számára a legörömtelibb, így válaszolt: „Ami a személyemet illeti, egész egyszerűen csak annyi, hogy újra játszhatok. Jó érzés megint a pályán lenni – élvezem a focit, élvezem, hogy ott lehetek kinn és természetesen azt, hogy nagyon jól kezdtünk.”

 

„Nem tudom mi változott, de úgy érzem, nagyon jó a hangulat köztünk az edzéseken pillanatnyilag. Néha nem volt az igazi a meccseken, de a legfontosabb a pontok megszerzése és sikerült is begyűjtenünk őket.”

 

„Továbbra is ezt kell tennünk, gyűjteni amennyit csak lehet, előre tekinteni és nyomni. Az, hogy van egy új igazolásunk, megdobta a morált az edzéseken és a pálya körül is. Jól állnak a dolgok és reméljük, hogy ez így is fog folytatódni.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!