Korai csapathírek a Spurs meccs előtt

José Mourinho a Tottenham Hotspur elleni szerdai bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján friss információkkal szolgált Zlatan Ibrahimovic állapotával kapcsolatban.


A svéd csatár a Boxing Day-en rendezett Burnley elleni hazai bajnoki óta nem állhatott a Vörös Ördögök rendelkezésére, az előző szezon házi gólkirálya pedig azóta is folyamatosan dolgozott erőnléti állapota javításán a klub carringtoni edzőkomplexumában.

 

"Keményen dolgozik azért, hogy újra fitt legyen" - kezdte Mourinho.

 

"Nem mondom azt, hogy sérült, mert nem az. Szerintem ő most abban a pillanatban van, hogy megpróbálja a lehető legmegfelelőbb állapotban érezni magát ahhoz, hogy megfeleljen a Premier League-ben tapasztalható elvárásoknak."

 

A menedzser reagált azokra az interneten megjelent spekulációkra is, miszerint több amerikai klub is élénken érdeklődik Ibrahimovic szolgálatai iránt.

 

 

"Nekem ő erről semmit se mondott. Először akkor hallottam vagy olvastam erről bármit, amikor Önök tegnap ezt lehozták - olvastam néhány oldalon és hallottam bizonyos csatornákon. Nekem ő ezzel kapcsolatban nem említett semmit, szóval erről nem tudok."

 

"Mint tudják, Zlatan szerződése az év végén lejár. Ha - és azért mondom hogy ha, mert ezt Önöktől tudom, megismétlem, hogy tőle erről semmit se hallottam - ez igaz, és Zlatan egy másik klubnál, másik országban szeretne játszani a jövőben, akkor segíteni fogunk neki és mindent megfogunk tenni azért, hogy létrejöhessen számára ez a váltás, nem fogunk akadályt gördíteni elé ebben."

 

"De újra megismétlem, az egyetlen és egyben az utolsó dolog, amit Zlatan mondott nekem, az az, hogy szeretne teljesen felépülni és újra a csapat segítségére lenni. Ez az utolsó dolog, amit hallottam a szájából."

 

A United jelenleg teljes erejével a szerda esti, a bajnokságban ötödik helyet elfoglaló Spurs elleni idegenbeli rangadóra készül, akik ezáltal jelen pillanatban nincsenek Bajnokok Ligája indulást érő helyen. 

 

Amikor a legjobb négy között való szezonzárással együtt járó kihívásról kérdezték, Mourinho elismerte, ez egyre nehezebb feladat:

"Az előző szezon nagyon nehéz volt, ahogyan az idei is az."

 

"Tavaly feladtuk a harcot, amikor már éreztük, hogy nagyon nehezen érhetnénk csak el a célunkat, rengeteg sérültünk volt és emellett még ott volt pluszban az Európa-liga is."

 

"De ebben a szezonban sokkal többen állnak rendelkezésünkre a keretből, és a Tottenhamre térve, jelenleg ötödikek, de ők a bajnokság egyik legjobb csapata. Úgyhogy akár ötödikek, negyedikek vagy harmadikok, ez nem számít a meccs szempontjából. Az általuk képviselt minőség számít csak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Tottenham - Manchester United

Premier League 25. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!