Hivatalos: Mata egy évvel hosszabbított

A Manchester United élt opciójával és egy évvel, 2019-ig meghosszabbította Juan Mata szerződését.


José Mourinho az elmúlt hetek során számtalanszor beszélt Mata fontosságáról, amelyet hétfőn is megtett a Tottenham elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatója keretében.

 

Miután megerősítette, hogy a klub meghosszabbította a középpályás szerződését, Mourinho így szólt:

"Mata nagyon fontos. Amikor másfél évvel ezelőtt megérkeztem a klubhoz, mindenki azt mondta, 'Mata nagyon nagy bajban van', majd most pedig hosszabbítottunk vele egy évet. Ő nagyon fontos játékos számomra; fontos a klubnak; és fontos a játékostársainak."

 

Kedden délután a MUTV-nek adott exkluzív interjúban Mata örömének adott hangot maradása kapcsán és reményei szerint még "számtalan évet tölthet el a csapatnál".

 

"Továbbra is nagyon boldog vagyok és nagyon büszke vagyok, hogy a klub része lehetek" - kezdte a Vörös Ördögök 8-asa.

 

"Szerintem mindenkinek kivételezettnek kell éreznie magát, aki a Manchester Unitedhez tartozhat, és ez esetemben sincs másként."

 

"Mindenkivel nagyon jó viszonyban vagyok a klubnál, és természetesen ez igaz a menedzserre és a csapattársaimra is. Amint ennek a klubnak a részévé válsz, a karriered már nem lesz ugyanaz; megváltozik, mert ez a futball történetének egyik legnagyobb klubja. Mindennap megpróbálom magammal éreztetni, mennyire szerencsés és kivételezett helyzetben vagyok, minden egyes edzést megpróbálom a magam javára fordítani, és azon gondolkodom, mennyire fontos dolog az, hogy a Manchester United játékosa lehetek."

 

 

Mata 2014 januárjában igazolt a Unitedhez a Chelsea-ből, és azóta 172 mérkőzésen 39 gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben. A szurkolók egyik legnagyobb kedvence az eltelt 4 év során elhódította az FA-kupát, a Ligakupát és az Európa-ligát is az Old Traffordon, a 2015 márciusában a Liverpool ellen szerzett fantasztikus duplájára pedig a mai napig mindenki élénken emlékszik.

 

"Nyolc, tíz, tizenkét évesen soha el nem tudtam volna képzelni azt, hogy egy ilyen klubnál játszhatok majd" - folytatta Juan.

 

"Emlékszem a nagy játékosokra - Scholes, Giggs, Beckham, Van Nistelrooy, Ferdinand, Vidic - és ők nagyon távolinak tűntek attól a szinttől, ahol én játszottam, de most hogy itt vagyok, ez nagyon különleges érzés."

 

"Az itt eltöltött négy évem során rengeteg új játékosa lett a csapatnak, de mostanra már nagyon jól megismertük és megértjük egymást. Sikerült stabilizálni a csapatot, amelyre szerintem pozitívan építeni lehet a jó eredmények elérését és a trófeák megszerzését."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!