Tottenham Hotspur 2-0 Manchester United

Rekord nézőszám előtt elképzelés nélküli játékot bemutatva a Vörös Ördögök kikaptak a Wembley-ben a Tottenhamtól és ismét távolodtak az első helytől.


Jose Mourinho nagyon erős kezdőcsapatot állított össze a rangadóra, ami azonban a lehető legrosszabbul indult. Egészen pontosan 10,48 másodperc kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzenek a hazaiak. A középkezdés után egy felívelt labdát Jones képtelen volt elfejelni Kane elől, a lecsorgó labdát Alli próbálta kapura kotorni, de azt még sikerült blokkolni, azonban Eriksen ismétlését már nem, a dán klasszis kilőtte a hosszút, 1-0 a Spurs-nek.

 

Hamar próbált válaszolni a United, Lingard lövését hárította Lloris, majd Young beadásáról maradt le centikkel Lukaku. Sanchez remek kiugratása találta meg Martialt, aki Lukakut akarta megjátszani, de blokkolták a beadását.

 

Nem sikerült az egyenlítés, ráadásul a 14. percben, De Gea borzalmas kirúgása után csak Jones mentése miatt nem lett 2-0. Valamit helyre hozott a védő korábbi hibájából.

 

Valencia indítása után Martial iramodott meg a jobb szélen, majd befelé tört, de lövése nagyon gyengére sikerült. Akárcsak a túloldalon Kane lehetőségénél, amikor De Gea védett.

 

A 25. percben megint közel került a második gólhoz a Spurs, egy kontra végén Alli lőtte át a labdát a tizenhatos másik felére, ahol Son érkezett üresen, de szerencsére az angol támadó passza pontatlan lett és Pogba szerezte meg a labdát.

 

Három perccel később már nem csak közel járt a Spurs a második gólhoz, hanem meg is szerezte azt. Egy jól megkomponált támadást vezettek a hazaiak, Trippierhez került ki a szélre, aki beadást választott, Jones pedig szögletre akart menteni, de helyette saját kapujába bombázott, 2-0 a Tottenhamnek!

 

Egyre kilátástalanabb helyzetbe került a Mourinho-csapat, mely a középpályán nagyon hátrányban volt ellenfelével szemben, Matic egyedül maradt a védekezésben, Pogba szinte semmit nem tudott besegíteni, könnyedén átjátszották őt Eriksenék. Helyzetek sem nagyon jöttek a vendégeknél, bár Martial lövésénél nagyot védett Lloris, valamint Pogba előtt is adódott egy lehetőség, ám a Vörös Ördögök képtelenek voltak komoly nyomást helyezni a londoniakra.

 

Így a United kétgólos hátránnyal vonulhatott az öltözőbe, ahova Mourinho már a 43. percben bement. Szerencséje, hogy nem 0-3-mal mentek be a játékosok, mert Kane az utolsó percben nagyon gyenge lövést eresztett meg ígéretes helyről.

 

 

Fordulás után bár a manchesteriek játszottak mezőnyfölényben, továbbra sem tudtak komoly helyzeteket kialakítani. Az egész csapat szenvedett, ami miatt Mourinho a 63. percben kettős cserét hajtott végre, lehozta az egész meccsen szenvedő Pogbát, valamint Lingardot is, felküldte Fellainit és Matát. Azonban ami ezután következett, azon talán minden United Fanatikus csodálkozott: hét perc múlva - miután egy hatalmas Son-helyzetet túlélt a csapat, míg Mourinho talán lábon kihordott egy infarktust - a portugál menedzser lehozta Fellainit és Herrerát küldte be. Teljes káosz volt a pályán és a kispad körül is.

 

Az elképzelés legapróbb jeleit sem lehetett fellelni a vendégek játékában, miközben a Spurs egyre többet tartotta a labdát, olyannyira, hogy meg is fordította a korábbi arányokat labdabirtoklásban. Ráadásul a labdabirtoklás nem csupán az eredmény tartására szolgált esetükben, hanem helyzeteket is hozott, ám sem Kane, sem Son, sem Eriksen nem tudott újabb gólt szerezni, pedig mindegyikük előtt adódott lehetőség, nem is egy.

 

A 88. percben kiváló helyről végezhettek el szabadrúgást a Sarkantyúsok, akiknek megköszönhetjük, hogy nem Eriksen lőtte el a pontrúgást, hanem Kane, aki csúnyán kapu fölé tekert. A dán valószínűleg sokkal jobban megoldotta volna a helyzetet.

 

Így is igen csúfos vereség lett a vége és nem is elsősorban a 0-2 miatt, hanem amiatt, amit a játékosoktól láthattunk. Többen a szezon leggyengébb teljesítményét nyújtották ma - Jones és Pogba kimondottan borzalmas estét éltek meg.

 

 

Premier League, 25. forduló
Tottenham Hotspur 2-0 Manchester United
Wembley Stadium, 81978 néző

 

Vezette: Andre Marriner

 

Tottenham: Lloris, Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dier, Dembele(Wanyama 91.), Eriksen, Dele(Sissoko 88.), Son(Lamela 80.), Kane
Nem használt cserék: Vorm, Rose, Walker-Peters, Llorente

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Young - Matic, Pogba(Mata 63.) - Alexis, Lingard(Fellaini 63.(Herrera 70.)), Martial - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Shaw, Rashford

 

Gólszerző: Eriksen 1', Jones 28' (öngól)

 

Sárga lap: Dembele, Alli illetve Jones, Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!