Ferguson örül a jól idõzített szünetnek

Míg korábban csak egyre növekvõ ráncokat okoztak Sir Alex Ferguson arcán a válogatott mérkõzések miatti szünetek, most kifejezetten örül a skót menedzser a majdnem két heti szusszanásnyi idõnek.


Miután egy szedett-vedett védelemmel nagy nehezen sikerült szombaton felülkerekedni a Bolton Wanderersen, a Vörös Ördögök hátsó alakzata kénytelen volt újabb veszteségeket elszenvedni, ugyanis Jonny Evans kiállítása, és ezzel három mérkõzéses eltiltása mellett Wes Brown is sérülést szenvedett.

 

Bár a válogatott mérkõzések mindig magukban rejtik annak a veszélyét, hogy egy-egy játékos sérülten tér vissza klubcsapatába, Manchesterben most inkább pozitívumként élik meg, hogy a szünet miatt több játékosnak is lehetõsége lehet visszatérni sérülésébõl, mire a szezon a végsõ hajrájába fordul.

 

"Egyértelmûen remek az idõzítés számunkra a válogatott mérkõzések miatti szünet kapcsán" - mondta Sir Alex a MUTV-nek.

 

"Van most két hét plusz szünetünk, hogy kicsit összerántsuk a csapatot a sérülésekbõl, és remélhetõleg jól alakulnak a dolgaink amíg egy kicsit szusszanhatunk."

 

A Manchester United öt pontos elõnybõl várhatja a Premier League következõ fordulóját a tabella élén, és Sir Alex Ferguson úgy véli, ha megfelelõen tudja forgatni játékosait az elõttük álló hetekben, akkor senki nem parancsolhat számukra megálljt.

 

 

"Nagyszerû elõnyre tettünk szert" - tette hozzá.

 

"Természetesen tudjuk, hogy van még egy elmaradt mérkõzése az Arsenalnak, de így is két pontnyi elõnyünk van elõttük, úgyhogy nem kell aggódnunk ebbõl a szempontból. Ha visszatérnek a sérült játékosaink, köztük minden fontosabb láncszeme a csapatnak, akkor nagy eséllyel pályázunk a bajnoki címre."


 

"Szerettem volna játéklehetõséget adni Park Ji-sungnak a Bolton elleni mérkõzésen, de amikor emberhátrányba kerültünk, akkor meg kellett változtatnom a terveimet. Azonban két hét múlva a West Ham ellen már biztosan bevetem Ji-t. Vidic is vissza fog térni, Darren Fletcher is reményeim szerint köztünk lehet addigra. Ha ezek megvalósulnának, és még esetleg tudna csatlakozni valaki hozzájuk a maródiak listájáról, akkor nem lenne gondunk az elkövetkezendõkben."

 


s

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!