Mata blogja: Örökké az emlékezetünkben

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát a Tottenham elleni vereségből való talpra állás és a müncheni légi katasztrófa 60. évfordulója szolgáltatták.


Üdv mindenkinek,

 

Ha olyan fájdalmas vereséget szenvedsz, mint amilyenben nekünk volt részünk a hét közben Londonban, mindennél erősebb benned a vágy, hogy minél előbb újra mérkőzést játszhass. Meg kellett mutatnunk, hogy a csapatunkban van tartás és a szurkolóink előtt képesek vagyunk a megfelelő reakcióra és vissza tudunk térni a győzelem útjára. És így is tettünk. Szerintem minden szempontból sikerült jó teljesítményt nyújtanunk, végig irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést és sikerült időben lezárnunk ahhoz, hogy begyűjthessük a három pontot. Remélem a következő hétvégén ugyanezt sikerül végrehajtanunk a Newcastle ellen is. Mi nagyon jól éreztük magunkat a pályán, különösen a második félidőben, ráadásul ezt a győzelmet még a müncheni végzetes nap áldozatainak és családjaiknak is tudtuk ajánlani. 

 

 

De ezen a héten abszolút piros betűsként van jelezve naptárunkban a keddi nap, amikor a légi katasztrófa 60. évfordulójára emlékezünk. Ahogy a bejegyzésem címében is szerepel, az áldozatokat soha nem feledjük, mindig emlékezni fogunk rájuk és örökre a Manchester United történelmének részei lesznek. A klub által mutatott szenvedély, az eltökéltség és lelkesedés, hogy felül kerekedjenek a szörnyű tragédián, örökké nyomot hagynak. "Manchester Virágai" örökké velünk lesznek. Egyébként a szombati mérkőzésünk előtti egy perces csend egészen letaglózó volt ... Az ilyen dolgok miatt is érezhetjük azt, hogy ez a klub annyira különleges.

 

Spanyolországban továbbra is nagyon érdekes a tabella első felében folyó harc. A Barcelona és a Real Madrid is csak egy pontot tudott szerezni idegenbeli mérkőzésén, míg a második helyezett Atletico növelni tudta előnyét a harmadik Valencia előtt, miután 1-0-ra legyőzték őket Madridban. A következő mérkőzés a Mestallaban nagyon izgalmasnak ígérkezik, ugyanis a Barcelona érkezik majd vendégségbe a Király-kupa elődöntőjének visszavágójára. Hihetetlen mérkőzés lesz! Egy olyan nap, amely nagyon jó emlékeket idéz fel bennem :-)

 

Az asztúriai derbi is megérdemel egy külön bekezdést ezen a felületen. Ez Spanyolország egyik legszenvedélyesebb rangadója, és természetesen számomra is nagyon különleges. 15 hosszú év telt el azóta, hogy legutóbb a Carlos Tartiere-ben összecsapott egymással a Real Oviedo és a Real Sporting, úgyhogy mindenki valószínűleg el tudja képzelni, mit jelent ez, és milyen elvárások vannak Asztúriában. Mossa két sokáig emlékezetes góljával a Real Oviedo tudta megszerezni a győzelmet, így megőrizték vezető helyüket és álmukat, hogy feljuthatnak a spanyol labdarúgás legfelsőbb osztályába. Az "Oviedóim" nagyszerűek voltak, gratulálok a szurkolóknak! A Tartiere közönsége kiérdemelte ezt a nagy örömet annyi idő elteltével. Az összes hír közül a legjobb az volt számomra, hogy a mérkőzésen nem történt semmilyen atrocitás a két csapat szurkolói között, amely így az Oviedo és a Sporting együtteseit és szurkolóit, illetve Asztúriát és az asztúriai embereket is megkérdőjelezhetetlen pozícióba hozta. Asztúria megérdemli, hogy az első osztályban is helyi rangadókat rendezzenek.

 

Legyen szép hetetek. Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!