Mata blogja: Nagy hét előtt

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát a hétvégén érvénytelenített gólja mellett a Sevilla és a Chelsea elleni párharcok szolgáltatták.


Üdv mindenkinek,

 

Már fejben Sevillaban járva írok nektek, ahol mint tudjátok, szerdán fogunk nagyon fontos mérkőzést játszani. Igen, tudom, hogy nagyon sokan szeretnétek, ha beszélnék a VAR kapcsán, de arról majd néhány sorral lejjebb... ;-).... Újra a Bajnokok Ligájában leszünk érdekeltek, ezáltal pedig nagyon különleges hangulat uralkodik körülöttünk, mert mindannyiunk fejében az jár, hogy jó teljesítményt nyújtsunk ebben a nagyszerű sorozatban. Azáltal különösen izgatott vagyok, hogy újra hazámban, a Sanchez Pizjuanban léphetek pályára, amely egy olyan nagy stadion, ahol a hazai csapatot mindig hihetetlenül támogatja a közönség. Remélem egy nagyszerű futballt nyújtó mérkőzést tudunk játszani, és sikerül megfelelő eredményt elérnünk a visszavágóra, amelyet majd az Old Traffordon, saját szurkolóink előtt játszhatunk.

 

Juan Mata disallowed goal for offside against Huddersfield by footbie.com

 

Önbizalmat ad számunkra, hogy sikerült megnyernünk a Huddersfield elleni meccset és ezzel ott vagyunk az FA-kupa legjobb 8 csapata között. Annak ellenére, hogy a hazai csapat nyomást helyezett ránk, különösen az első félidőben, mi képesek voltunk kihasználni a helyzeteinket és ezáltal egy lépést tettünk előre ebben a csodálatos kupasorozatban. A negyeddöntőben majd a Brighton lesz az ellenfelünk az Old Traffordon. Rengeteget beszéltek az általam szerzett gólról, amelyet a VAR okán később érvénytelenítettek. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztam ezzel a technológiával, új tapasztalatot jelentett számomra (és tulajdonképpen szinte mindegyik csapattársam számára). Az igazság az, hogy ha egyszer megünnepled a gólodat, akkor utána meglepődsz és csalódottá válasz ha érvénytelenítik (és ez látható is volt az arcomon), de ezúttal szerencsére nem volt szükség erre a gólra a győzelemhez... Ahogy néhány interjúban már a mérkőzés után is elmondtam, még ha ezúttal nem is a mi javunkra döntött a rendszer, a jövőben szerintem a játékvezetők segítségére lesz a VAR, mert mindig nehéz dolguk van, és ezáltal igazságosabbá válhat a futball... Egy igazságtalan vagy hibás döntésre meghatározó bizonyítékul szolgálhat ezáltal (amik alapesetben akár egy csapat kiesését, vagy egy menedzser kirúgását eredményeznék, stb.), így az a törekvés is megvalósulhat, hogy végeredményként fair döntések szülessenek, ebben pedig a VAR maximálisan a döntéshozók kezére játszhat. A technológia segítségével a futball igazságosabbá tehető, különösen manapság, amikor úgy tűnik, hogy az eredmény az egyetlen, amely számít (ennek a témának akár egy egész könyvet szentelhetnénk :-) ). Hiszem ugyanakkor, hogy a technológiát csak néhány bizonyos esetben szabad alkalmazni, amelyek kulcsfontosságúak a mérkőzés alakulása szempontjából (hogy elkerüljük a túlzottan sok játékmegszakítást), és különösen ügyelni kell arra, hogy a végső döntések gyorsabban és egyértelműbben szülessenek meg, mint történt az szombaton...

 

 

Ez a hét nagyon fontos lesz, mert a Sevilla után a Chelsea-vel is megmérkőzünk majd. Ez számos okból nagy mérkőzés lesz, számomra pedig nagyon különleges is egyben. Ahogyan mindig is az marad. Ez lesz a szezon egyik legnehezebb összecsapása, de egyben jó lehetőséggel is kecsegtet arra, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak, bár azt ismételten kijelenthetem, hogy jelen pillanatban csak és kizárólag a Sevilla elleni Bajnokok Ligája meccsre koncentrálunk.

 

Ők is azok közé a topcsapatok közé tartoznak Spanyolországban, amelyek győzni tudtak a hétvégén. Igazából mindegyiknek sikerült: a Barcelonának, az Atleticonak, a Valenciának és a Real Madridnak is. A bajnokság nagyon éles még mindig, az európai kupaindulást érő helyekért pedig az utolsó pillanatig nagy lesz a tülekedés.

 

Emellett nagyszerű volt látni, hogy a téli olimpián két spanyol is aranyérmet nyert. Minden versenyző mögött hihetetlenül nagy energiabefektetés áll, amelyet megfelelően el kell ismerni, de én mégis Javier Fernandeznek és Regino Hernandeznek szeretnék külön is gratulálni, mert az én hazámban nincs különösebb tradíciója ezeknek a sportágaknak. Az aranyérmük a számos évnyi munkájuk megkoronázása és hitet ad ahhoz, hogy kevésbé népszerű sportágakban is megmutassák magukat továbbra is. 

 

Most elköszönök. Legyen szép hetetek. 

 

Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!