Young: Megvan mindenünk egy BL-győzelemhez

Ashley Young, a Manchester United angol játékosa úgy hiszi, csapata biztos védelmének és támadószekciója sokoldalúságának köszönhetően az idei Bajnokok Ligája győzelem reális forgatókönyv a Vörös Ördögök számára.


A háromszoros BEK-, illetve BL-győztes United a 2013/2014-es kiírás óta első ízben szerepelhet ismét a legrangosabb európai kupasorozat kieséses szakaszában, amikor is szerda este a Sevilla otthonában mérkőzik meg a legjobb 16 csapat közt.

 

A döntőben való szereplés jogától még összesen 6 mérkőzés, 3 párharc választja el a Vörös Ördögöket, Young pedig nem látja okát, hogy a tavalyi Európa-liga siker után, miért ne szállnának eséllyel harcba a kijevi fináléért és a végső győzelemért idén a BL-ben is.

 

Idén lesz 10 éve, hogy a United megnyerte a moszkvai döntőt

 

„Természetesen” – válaszolta Young a kérdésre, miszerint a Unitednek van-e esélye megnyernie idén a sorozatot.

 

„Nem azért szállsz harcba egy kupában, mert nem akarod megnyerni. Pontosan az ellenkezője vezérel majd minket minden egyes meccsen, ami még előttünk áll.”

 

„A következő kihívást a Sevilla meccs jelenti. Kemény meccs lesz idegenben, ahogy a Huddersfield és a Newcastle is az volt. Sokat jelent a hazai pálya előnye. Csupán magunkra kell fókuszálnunk.”

 

A szombati, 2-0 arányú győzelem az FA-kupa 5. fordulójában, amit a Huddersfield otthonában vívott a manchesteri csapat nagy lökést adott Youngéknak azt követően, hogy előző héten viszont meglepetésszerű vereséget szenvedtek a Newcastle pályáján.

 

Mata és Shelvey párharca a St. James' Parkban

 

Young, aki ismét a jobb bekk posztján kapott bizalmat hétvégén, különösen nagy elégedettséggel konstatálta az újabb kapott gól nélkül lehozott találkozót, miután a St. James’ Parkban lejátszott meccset (0-1) meglehetősen éles kritikák követték, ami a csapat védelmére zúdult elsősorban.

 

„Elég nagy visszhangja volt annak a meccsnek, és többek közt a bekapott gól miatt is megkaptuk a magunkét. De természetesen mindenkinek jogában áll kinyilvánítania a véleményét” – fogalmazott Young.

 

„Ezután is meg kell próbálnunk kapott gól nélkül lehozni a meccseket, és remélhetőleg az elöl játszó srácok pedig lövik a gólokat.”

 

Lukaku kétszer is beköszönt a Huddersfield ellen

 

Romelu Lukaku kétszer is betalált a Huddersfield elleni győzelem során, Young pedig úgy véli, a belga és a januári sztárigazolás, Alexis Sanchez kooperációja egyre csak jobb és jobb lesz.

 

„Mindenki láthatja a kettejük közti összjátékot” – mondta.

 

„Alexis behúzódik középre, amit Rom tökéletesen lereagál, elkéri a labdát és folyamatosan összejátszanak, kisegítik egymást. Már most is jól megértik a másikat.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!