McTominay meghálálná Mourinho bizalmát

Scott McTominay eltökélt, hogy meghálálja José Mourinho belé vetett hitét azt követően, hogy meglepetésre a Manchester United kezdőcsapatába nevezte szerdán este a Sevilla elleni 0-0-ra végződött Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén.


Mourinho hatalmas felbolydulást okozott azzal, hogy a legrangosabb európai kupasorozat legjobb 16 közötti párharcának első felvonására Scott McTominay javára kihagyta a klub 93.25 millió fontért szerződtetett rekordigazolását, Paul Pogbát a középpályáról.

 

Ez volt a kilencedik alkalom, hogy McTominay a kezdő tizenegy tagja lehetett a United felnőtt csapatában, a Bajnokok Ligájában pedig mindössze a második alkalommal lehetett pályán a kezdősípszótól kezdve, azonban a 21 éves játékos érett játékról tett tanúbizonyságot azáltal, hogy a hatékony letámadásai mellé effektív passzjáték is párosult.

 

"Természetesen nagyon fontos számomra, hogy amikor hitet tesz mellettem az ilyen mérkőzéseken, akkor megháláljam a menedzser bizalmát" - kezdte a saját nevelésű játékos.

 

"És szerintem ma este az egész csapat igazán odatette magát a menedzser kérésének megfelelően, így az Old Traffordon jó pozícióban várhatjuk majd a visszavágót."

 

"Nem mondanám azt, hogy a legjobb pozícióban, mert nem nyertünk, de jó helyzetben vagyunk, mert úgy léphetünk pályára a visszavágón, hogy minden egyes labdáért van értelme harcolnunk, és remélhetőleg sikerül kivívnunk a továbbjutást a negyeddöntőbe."

 

"Még minden kérdés nyitott a párharcban. 0-0-nál bármi megtörténhet. Bármely csapat ellen is játszunk, mi magabiztosak vagyunk. Remélhetőleg az Old Trafford majd megfelelő helyszínt biztosít számunkra ahhoz, hogy a következő körbe lépjünk."

 

 

McTominay elismerte, volt benne egy kis mérkőzés előtti idegesség, de elmondása szerint hamar feltudta venni a mérkőzés ritmusát a Ramón Sánchez Pizjuán stadion partizán közönségének hihetetlen hangorkánjának ellenére.

 

"Nagy esték, nagy alkalmak" - tette hozzá.

 

"Ez az, amit egy játékos szeretne átélni karriere során. Ezek azok a dolgok, amik futballistaként igazán számítanak, és szerintem az, hogy miként birkózol meg az ilyen szituációkkal, határoz meg játékosként és mutatja, hogy milyen karakterrel rendelkezel a pályán."

 

"Természetesen ilyen szituációban előfordul némi idegesség. Ezzel meg kell birkózni, és nem szabad úgy felmenni a pályára, hogy ennek bármi jele legyen."

 

"Amint kifutsz a gyepre, el kell felejteni ezt. Ez egy futball mérkőzés a pályán, amilyenen már korábban is részt vettél, úgyhogy tovább kell lépni azon az állapoton és a saját játékodat játszva kell a csapatodat győzelemhez segítened. Ennyi."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!