Manchester United 2-1 Chelsea FC

A Manchester United hátrányból fordított és otthon tartotta a három pontot Jose Mourinho korábbi csapata ellenében.


Jose Mourinho végre három középső középpályást küldött a gyepre, ezzel Pogba a számára legjobb poszton szerepelhetett. Elöl pedig Lukakut Martial és Sanchez próbálta segíteni. A másik oldalon nem volt nagy meglepetés a felállásban, Conte továbbra is három belső védővel játszott.

 

Mindkét gárda nagyon óvatos volt a félidő első felében, annak ellenére is, hogy a Chelsea-nek a 4. percben hatalmas lehetősége adódott a vezetés megszerzésére; Alonso beadását Morata hat méterről bombázta a lécre, a kipattanót Hazard lőtte el, De Gea azonban kapu fölé tolta a labdát. Rázós másodpercek voltak ezek a manchesteriek számára, ám ezen kívül egyetlen próbálkozás sem történt egészen 26 percig.

 

Írhatnánk, hogy a mérkőzés ezen időszakában a küzdelem dominált inkább, de ez sem fedné a valóságot. Nagyon óvatosan játszottak a játékosok, kevés rizikót vállaltak, de így is sok labdát szórtak el.

 

Aztán végre a 25-26. perc környékén sikerült beszorítani kapuja elé a londoniakat, azonban komoly kísérlet nem alakult ki, csupán egy blokkolt lövést jegyezhettünk fel, amit Lukaku próbált kapura küldeni.

 

A 28. perc nagy hazai helyzetet hozott: Martial bal szélről laposan centerezett Sanchez elé, aki a 11-es pont környékén még át is vehette a játékszert, lövése azonban hazaadásnak ért fel. A másik kapu előtt Moses próbálkozott, de helyén volt a United kapusa és könnyedén hárított.

 

A 31. percben Valencia beadását fejelték ki a védők, majd Willian indult meg saját tizenhatosától, Hazardhoz passzolt, aki 1-2 csel után észrevette, hogy a felfutó csapattársat nem követi senki, pontosan tálalt elé, aki magabiztosan lőtt a rövidbe, 1-0 a Chelsea-nek.

 

Nem nagyon látszódott, hogy Mourinho csapata változtatna eddigi játékán a bekapott gól miatt, továbbra is óvatosan labdáztak. Aztán szinte a semmiből jött az egyenlítés Lukaku révén. Sanchez a 16-os előteréből passzolt Martialnak, aki a belga csatárt hozta játékba, kinek 8 méterről nem volt nehéz dolga és a jobb alsóba gurított, megszerezve idei 22. gólját.

 

 

Mondhatni igazságos döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe, egyik sem tett sokkal többet a másiknál azért, hogy biztos előnyt szerezzen magának.

 

Szünet után jobban kezdett a Chelsea, jóval többet birtokolta a labdát és próbálkoztak rést találni a hazai védelmen. Ez majdnem sikerült is, miután Willian Sanchezből, Morata pedig Smallingból csinált bolondot 1-1 csellel, azonban a spanyol csatár nagyon kisodródott és beérték, lövését blokkolták a védők.

 

Drinkwater és Willian lövései is veszélyesek voltak, de előbbiét kiütötte De Gea, utóbbié pedig kapu fölé szállt.

 

A félidő felénél mintha változott volna a United játéka, egyre többet támadtak a hazaiak, mely végre lehetőségeket is hozott. Először Lukaku látványos mozdulata után kellett nagyot védenie Courtois-nak, majd a 75. percben vezetést szerzett Mourinho csapata. Lukaku szelídített meg egy átadást, a szélről - két embert megbolondítva - befelé tört, majd a tizenhatos sarkáról kapu elé tekert, ahol érkezett a csereként beállt Lingard és futtából kapuba bólintott, 2-1 a Unitednek!

 

 

Conte reagált, pályára küldte Fabregas-t és Giroud-t is, amire pedig a portugál reagált és Alexis helyett Bailly-t küldte fel. A Chelsea nagyon fásultnak tűnt és bár sikerült kapuba találnia Moratának, les miatt érvénytelenítette Atkinson a gólt - amit köszönhetünk, mert visszajátszás alapján is nehéz volt eldönteni, valóban les volt-e.

 

A négy perc ráadásban sem tudott veszélyeztetni a vendég gárda, sőt még Lukaku egyéni akciója lehetett volna a csattanó, de végül maradt a 2-1, amivel nagyon fontos sikert aratott a United.

 

Premier League, 28.forduló
Manchester United 2-1 Chelsea FC
Old Trafford, 75060 néző

 

Vezette: Martin Atkinson

 

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Young - Matic, McTominay, Pogba - Martial(Lingard 64.), Sanchez(Bailly 80.), Lukaku
Nem használt cserék: J.Pereira, Shaw, Carrick, Mata, Rashford

 

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses(Giroud 78.), Drinkwater(Fabregas 81.), Kante, Alonso - Willian, Morata, Hazard(Pedro 73.)
Nem használt cserék: Caballero, Cahill, Zappacosta, Emerson

 

Gólszerző: Lukaku 39', Lingard 75' illetve Willian 31'

 

Sárga lap: Valencia, Matic illetve Kante, Morata

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!