Korai csapathírek a Liverpool meccs előtt

José Mourinho elmondása szerint Marouane Fellainira újra számíthat mérkőzésnapi keretében, amikor a Manchester United szombaton kora délután a Liverpoolt fogadja majd az Old Traffordon.


A belga középpályás azóta nem szerepelhetett a Vörös Ördögök színeiben, hogy január 31-én csereként való pályára lépésekor megsérült a Tottenham ellen 2-0-ra elveszített bajnokin, amelyet követően nem sokkal műtéti beavatkozáson is átesett térdproblémája okán.

 

A portugál menedzser ezen kívül azt is meg megerősítette, védője, Eric Bailly teljesen egészséges azután, hogy csereként már kétszer pályára léphetett térdsérülése miatti három hónapos kihagyását követően.

 

"Igen, Bailly már néhány hete teljesen egészséges. Rendben van. Az egyetlen, aki sérüléséből most visszatérhet a csapatba az Fellaini" - mondta Mourinho az Aon Training Complexban mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

 

A MUTV-nek adott interjúban arról is beszélt, hogy Anthony Martialra nem számíthat, miután a francia támadó sérülés miatt már a hétfői, Crystal Palace ellen 3-2-re megnyert bajokit is kihagyni kényszerült.

 

"Alapvetően ugyanaz a játékoskeret áll rendelkezésemre" - mondta.

 

"A sérült játékosok lépésről-lépésre haladnak a rehabilitációjuk során, néhányuk pedig már nagyon-nagyon közel jár ahhoz, hogy visszatérhessen - de még nem most. Rendben vagyunk, olyan keretünk van, ami készen áll bármire. Azért választottuk ezt a létszámot - 23 fő - hogy megvédjük őket, és ha kell, akkor megbirkózzunk a feladatainkkal."

 

A szombati, nagy izgalommal várt összecsapás az Old Traffordon már a 200. alkalom lesz a United és a Liverpool 1894 óta íródó közös történetében, hogy a két klub összecsap - Mourinho azonban nem tartja túlzottan fontosnak a mostani összecsapás történelmi súlyát.

 

"Az én mentalitásom alapján minden mérkőzés azonos" - tette hozzá sajtótájékoztatóján. 

 

"Nem igazán az én kultúrám annak a hangoztatása, hogy 'ez vagy az a rivalizálás vagy mérkőzés különleges'. Ebben soha nem voltam jó. Soha nem tekintettem úgy az AC Milanra, mint a csapatom legnagyobb riválisa, ahogyan az Atletico Madridra se, mint legnagyobb ellenség, és pontosan ugyanígy voltam a Spurs és az Arsenal tekintetében is."

 

"Számomra ez csak egy nagy mérkőzés, két, nem csak Angliában de világszinten is történelmi jelentőségű klub között. Jelen pillanatban a legjobb négy közé kerülés  és a második hely megszerzése szempontjából fontos pontok képezik a tétjét. De nem azért lesz fontos ez számomra, mert különleges az ellenfél. Ez csak azért lesz nagy meccs, mert két nagy klubról beszélünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League 30. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!