Mata: Minden Liverpool meccs különleges

Juan Mata már alig várja az azzal együtt járó kihívást, hogy pályára léphessen szombaton délután a Liverpool ellen az Old Traffordon, tudván milyen rivalizálás van klubja és az ellenfél között, amely egyben az angol futball legnívósabb összecsapása is egyben.


A spanyol neve örökké ott lesz a Liverpool elleni derbik történelemkönyvében azzal, hogy 2015 márciusában fantasztikus duplájának köszönhetően tudtak nyerni a Vörös Ördögök az Anfielden, és ezúttal is hasonló hatással lenne csapata játékára, azt követően, hogy a Crystal Palace elleni csereként való beállása nagyban előremozdította a csapat játékát.

 

"Mindkét csapat, de talán az egész angol futball számára is ez a szezon legnagyobb mérkőzése" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Ennek oka a rivalizálásban, a két klub történelmében és a hangulatban keresendő."

 

"Bármely Liverpool elleni mérkőzésre azt mondhatjuk, hogy különleges, ha pedig képes vagy ezeken fantasztikus gólt szerezni, vagy parádés teljesítménnyel előrukkolni, arra örökké emlékezni fog mindenki."

 

Mata karrierének egyik legkiemelkedőbb pillanata United mezben a Pool ellen szerzett ollózós gólja volt az Anfielden, amely kapcsán elmondta, a szurkolók még három évvel a történtek után is arról a pillanatról kérdezgetik.

 

 

"Szerintem ha valaki megkérdezi a szurkolókat, hogy mi volt a legjobb pillanatom a Unitedben, akkor valószínűleg azt a mérkőzést, és különösen azt a gólomat emelnék ki. Fantasztikus nap volt az számomra: az Anfielden játszhattam, két gólt szereztem, amelyből az egyik győztes találat volt" - tette hozzá.

 

A világ- és Európa-bajnok középpályás elárulta, az, hogy a Selhurst Parkban hétfőn 2-0-s hátrányból talpra tudtak állni, hihetetlenül önbizalomnövelő hatással volt mindenkire az Old Traffordon.

 

"Kemény mérkőzés volt. Szerencsések voltunk, hogy 2-0-ról visszatudtunk kapaszkodni, különösen úgy, hogy idegenben játszottunk. Az eredmény ugyanolyan önbizalomnövelő hatással volt ránk, mint egy héttel korábban a Chelsea legyőzése."

 

"A Liverpool egy jó csapat. Minden elég jól alakul számukra az elmúlt időszakban, és különösen a támadóik vannak nagyon jó formában. Rengeteg gólt szereznek, Mohamed Salah-val az élen, aki fantasztikus szezont fut. Készen kell állnunk az ellenük való harcra."

 

"Minden játékos szeret hazai pályán játszani. Ezt pedig nekünk győzelemre kell váltanunk. Az Old Traffordon fogunk pályára lépni, ahol otthonosan érezzük magunkat és 100 százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy megfelelő hangulatba hozzuk a szurkolóinkat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League 30. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!