Mata blogja: Meghatározó hét előtt

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát a múlt hét és az előttük álló hét két-két igazán fontos mérkőzése szolgáltatta.


Üdv mindenkinek,

 

Ezúttal mosollyal az arcomon írhatok nektek a múlt héten aratott két győzelmünk, és az öltözői jó hangulat eredményeként. Ezek a győzelmek nagyon különböztek egymástól, de mindegyik nagyon értékes volt és optimistává tesz minket az előttünk álló, intenzívnek és izgalmasnak ígérkező hét eseményeit megelőzően. Számomra a Crystal Palace hosszabbításban, 2-0-s hátrányból felállva való legyőzése a szezon egyik legkiemelkedőbb pillanata volt eddig, ahol a csapat megmutatta a benne lakozó ambíciót, karaktert és a személyiségünket. Egy ilyen körülmények között aratott győzelem mindig önbizalomnövelő hatással van egy csapat moráljára, és egyértelműen segítségünkre volt a hét második mérkőzésén ... amelyet nem más, mint a Liverpool ellen vívtunk, amely mérkőzés mindig különleges, egy igazi derbi.

 

 

A szombati, Old Traffordon lejátszott mérkőzés más volt, mint a többi, az ember gyerekként mindig ilyen összecsapásokról álmodozik... Milyen szerencsések vagyunk, hogy mindezt első kézből tapasztalhattuk meg! Az ilyen nagy napok hangulatában mindig érezzük a közönségünk támogatását és képesek is voltunk megszerezni a három pontot Marcus két tökéletes befejezésének köszönhetően. Azon az estén, nem meglepő módon a győzelem megszerzése mellett az ollózásom járt a fejemben, amelyből végül nem tudtam megszerezni a csapatunk harmadik gólját... Hogy őszinte legyek, miután megnéztem a tv-ben az esetet, azt gondolom, hogy sokkal könnyebb helyzetem volt, mint amiből az Anfielden gólt szereztem néhány szezonnal ezelőtt, de nem tudtam olyan megfelelően a labdához érni, mint szerettem volna. Úgy tűnt, mintha bemenne, de nem sokkal a kapufa mellett suhant el végül... Az ilyen helyzetek mindig a pillanat töredéke alatt történnek meg, minden nagyon gyorsan alakult. Teljesen ösztönös döntés volt abban a helyzetben, hogy az ollózó mozdulatot választom, amikor láttam Alexis passzát, ami elég magasan tartott felém... Sajnálatos, de szerencsére nem volt szükségünk a harmadik gólra ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést :-) Még lesznek más lehetőségeim ennek a feledtetésére ;-)

 

 

Ha az előző hét két nagy mérkőzést sodort elénk, akkor mit is mondhatnánk a következő napokról? Először a Sevilla ellen játszunk majd kedden, ahol szintén szükségünk lesz az Old Trafford támogatására a győzelemhez és ezzel együtt a továbbjutáshoz. A klubnak és mindenkinek fontos, hogy tovább tudjunk lépni a Bajnokok Ligájában a legjobb csapatok közé. Biztos vagyok benne, hogy a Sevillanál ugyanígy gondolkodnak, azt pedig már a párharc első felvonásában is megmutatták, hogy olyan játékosokkal és ezzel együtt játékstílussal rendelkeznek, amely megtudja nehezíteni a dolgunkat. Már számos éve kiválóan teljesítenek az európai kupaporondon és nagyon versenyképesek. Abban reménykedem, hogy a Vörös Ördögök családja egy nagyszerű estét élvezhet majd.

 

Négy nappal később a Brighton ellen fogunk pályára lépni, ismételten hazai környezetben, de a célunk ezúttal az FA-kupa elődöntőjében való szereplésünk biztosítása lesz. A múlt szombati vereségük ellenére fontos emlékeztetnünk magunkat arra, hogy februárban számtalan győzelmet arattak és jó pozícióban vannak ahhoz, hogy kiharcolják a bennmaradást a Premier League-ben, úgyhogy biztos nagyon keményen fognak azért dolgozni, hogy ott lehessenek a következő körben.

 

Eközben Spanyolországban a helyzet változatlan, ugyanis sem a Barcelona, sem pedig az üldözői (Atletico, Real Madrid és Valencia) nem veszítettek pontokat a hétvégén. A Bajnokok Ligája helyekről szóló csata már eldőlni látszik, bár a hátralévő 10 forduló alakulásának függvényében még sok minden változhat.

 

 

Olaszországban nagyon megindítóak voltak a Davide Astori emlékére szervezett tiszteletadások, különösen az Artemio Franchi közönsége tett ki magáért, és adóztak álló vastapssal kapitányuk emlékének a Fiorentina mérkőzésén. Nagyon szomorú egy ilyen sportember elvesztése, úgy, hogy karriere legjobb szakaszában, az életének még felénél se járva érte a halál.

 

Most elköszönök, de előtte még hadd biztosítsam támogatásomról a spanyol rögbi válogatottat. A Németország felett aratott nagy győzelmüknek köszönhetően már csak egy sikerre vannak a Japánban rendezendő világbajnokságon való részvételtől. Egyre több és több ember követi nyomon hazámban a csapat teljesítményét és nagyszerű látni, hogy a stadionok tömve vannak emberekkel. Remélem sikerül győznötök fiúk Belgiumban is és aztán élvezhetitek a vb-t.

 

Ölelés,

 

Juan


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sevilla

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 2. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!