Rashford: Rengeteget tanulok Mourinhotól

Marcus Rashford elmondása szerint rengeteg mindent tanul a Manchester United menedzsere, José Mourinho irányítása alatt, és magabiztos azt illetően, hogy az utóbbi időben kapott kevesebb játékideje nem fogja visszavetni fejlődését.


Az elmúlt hónapok során a 20 éves angol válogatott játékos üstökösszerű fejlődése mintha megrekedt volna, miután kevesebb játéklehetőséget kapott José Mourinhotól.

 

A Boxing Day óta szombaton, a Liverpool elleni győzelem során volt először a kezdőcsapata tagja a bajnokságban - minden sorozatot figyelembe véve is csak harmadszor azóta - berozsdásodásnak azonban nyomát se mutatta, miután két góljának köszönhetően a mérkőzés legjobbja elismerést is kiérdemelte.

 

"Valószínűleg jelen pillanatban nem a pályán tanulom a legtöbbet" - kezdte Rashford.

 

"Az edzések azok, ahol a legtöbb tudást magamra szedem."

 

"Ezeket át kell ültetni a mérkőzéseken éles szituációkba, szombaton pedig ez működött is. Személy szerint nekem nagyon fontos az, hogy az ebből a mérkőzésből merített önbizalmamat áttudjam vinni a következőre is."

 

"Rengeteg mindent tanulok. Ez egy olyan sokoldalú játék, amely egyre tisztábbá és érthetőbbé válik számomra."

 

"Kezdenek egyre egyértelműbbé válni számomra azok a dolgok, amiket a menedzser vár tőlem. Minél többet teljesítek ebből, annak annál inkább meglesz az eredménye a pályán."

 

Rashford az elmúlt időszakban sikeresen megnövelte arra esélyét, hogy kezdőként kaphasson helyet a keddi, Sevilla elleni Bajnokok Ligája visszavágón is.

 

 

De a pályától elvonatkoztatva, ahol Rashford elmondása szerint "kényelmesebben érzi magát középen", nem érzi szükségét annak, hogy kimutassa bármilyen nemű frusztrációját Mourinho irányába.

 

"Neki nem kell velem beszélnie" - tette hozzá.

 

"A futballban egyszer fent, máskor pedig lent van az ember."

 

"Mi mindannyian ugyanezt az utat járjuk be. Néha a csapatban vagy, néha pedig nem."

 

"Ha valaki fiatalabb, mint én vagyok, és még tanulja a játékot, akkor ennek szükségét is érzem."

 

"A múltban összegyűjtött tapasztalataimnak köszönhetően megértem, hogy ez a játék része. Csak 11 játékos lehet egyszerre a pályán, és ez csak az egyik oldala a dolognak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sevilla

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 2. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!