Kulcspillanatok Mourinho sajtótájékoztatójáról

José Mourinho hétfőn délután több témában is tájékoztatta a sajtó képviselőit a Sevilla elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésüket megelőzően.


A Sevilla meccs fontosabb, mint a Liverpool elleni

"A kedd esti meccs fontosabb, mint a múlt szombati [Liverpool elleni], mert szombaton egy olyan mérkőzést játszottunk, amelyért pontokat osztanak, amikből még 24 egységet van lehetőségünk begyűjteni a szezon végéig. Tehát további 24 pontot szerezhetünk még arra, hogy ott legyünk a végelszámolásnál a legjobb négy között, és hogy megpróbáljunk harmadik, vagy ha megvan rá a lehetőségünk, akkor második helyen végezni. De holnap és szombaton [a Brighton ellen] olyan meccseket fogunk játszani, amelyek végén eldől, hogy mi vagy az ellenfeleink jutnak az adott sorozat következő körébe. Úgyhogy természetesen a kieséses rendszerben játszandó meccsek fontosabbak, mint egy bajnoki."

 

Nincs előnyünk a Sevilla ellen

"Nem gondolom, hogy mi lennénk a sorozat egyik legjobb csapata. Abban viszont hiszek, hogy ha egy csapat eljut a legjobb 8 közé, akkor ott már bármi megtörténhet. Szerintem a nyolcaddöntőben még minden olyan távolinak tűnik. De ha egy csapat eléri a negyeddöntőt, ott már érezni lehet az elődöntő szagát, és az ilyen csapat joggal érezheti azt is, hogy a legjobbak közé tartozik. De bármi megtörténhet, úgyhogy majd meglátjuk mi lesz kedden este. Szerintem egy nagyon nehéz mérkőzés. Szerintem egy olyan csapat ellen fogunk pályára lépni, amely otthon és idegenben se kapott ki a Liverpool ellen - gólokat szerezve értek el döntetlent Liverpoolban, és ha a Liverpoolt említjük, akkor egy nagyon jó csapatról beszélünk, akik félelmetes stadionnal és hatalmas tradíciókkal rendelkeznek. Amikor a Liverpoolt emlegetem, azzal a Sevillaról is elmondom, mennyire jó csapatot alkotnak, az első felvonásban született eredmény értelmében pedig még minden teljesen nyílt lesz kedden este. Jelen pillanatban nem érzem úgy, hogy bármilyen előnnyel is rendelkeznénk velük szemben. Megpróbáljuk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk, mint az első összecsapásunkon mutattuk, és a győzelem megszerzésére fogunk törekedni. De a realitás az, hogy semmilyen előny nincs a kezünkben."

 

Nagy siker lenne bejutni a legjobb 8 közé

"Szerintem nemzetközi színtéren az Európa-liga döntője volt az elmúlt évek legfontosabb meccse számunkra, mert megnyertük a sorozatot és a győzelemmel visszatérhettünk természetes élőhelyünkre, amely nem más, mint a Bajnokok Ligája. Szerintem a Manchester Unitednek egy Bajnokok Ligája csapatnak kell lennie, úgyhogy az a tavaly aratott döntőbeli győzelem nagyon fontos volt számunkra, mert a bajnokságban a legjobb négyen kívül végeztünk, az Európa-liga megnyerésével pedig nem csak egy újabb címmel tudtuk gazdagítani a klub gyűjteményét, de ezzel egy időben biztosítottuk azt is, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk. Ha most sikerülne megnyernünk a párharcot és bejutnánk a legjobb 8 közé, azt nagy sikerként könyvelném el. De szerintem ha a legjobb 8 közé jutásra gondolunk, akkor is megy tovább az élet, ezzel együtt pedig egy újabb párharc várna ránk - egy negyeddöntőnek pedig nem mennénk úgy neki, hogy ne lenne esélyünk a továbbjutásra. Egyáltalán nem. De jelenlegi legnagyobb orvosolandó problémánknak van egy neve, az pedig nem más, mint Sevilla."

 

 

McTominay nagyon jó tanuló

"Nagyon jól játszik. Minden percet kihasznál a pályán és azon kívül is, hogy tanuljon. Alázatos - tanulni akar. Nem akar címlapokat és vakukat. Csak dolgozni, fejlődni és a csapata hasznára akar lenni. A játéklehetőségének mennyisége progresszívan növekedett az elmúlt időszakban. Kidőlt mellőle sérülés miatt Michael Carrick, Marouane Fellaini, Paul Pogba és Ander Herrera is - gyakorlatilag az összes középpályásunknak volt legalább egy sérülése már a szezon során, ezáltal pedig játékpercekből és az azzal együtt járó tapasztalatból is bőven kijutott neki. A lehető legjobb mód a fejlődésre természetesen, ha valaki a pályán van, de ő nagyon jó tanuló és emlékszem a kezdeti időszakára is, amikor még a kispadra se fért oda, de mint extra játékos elvittem magammal a meccsnapi keretem tagjain felül. Tisztán emlékszem rá a félidei öltözőbeli megbeszélésekről, ahol itta minden szavunkat és mindenre odafigyelt. Szóval szerintem az alázatos természete az, amely nagy játékossá teszi őt számunkra."

 

"Nagyon elégedett vagyok Rashforddal"

"Olvastam egy nyilatkozatot a Premier League történetének legrosszabb menedzserétől. Frank de Boer [Crystal Palace]. Öt meccs, öt vereség, egyetlen rúgott gól nélkül. Ő azt mondta, hogy Marcus Rashfordnak nem jó, hogy olyan edzője van, mint én, mert számomra a győzelem a legfontosabb. Ha Frank lenne az edzője, akkor megtanulhatná milyen veszíteni, mert vele minden mérkőzésen kikapnának. Természetesen Marcus esetében őszintének kell lennem, és az elismerést első sorban az akadémia szakemberei érdemlik meg vele kapcsolatban, akik felelősek voltak az ő fejlődéséért. Emellett nem szabad megfeledkeznünk a dicséretekben [Louis] Van Gaalról sem, akinek köszönheti első szezonját a felnőtt csapatban. Nagyon boldog vagyok - szerintem valószínűleg Gareth Southgate se bánja ezt olyan túlzottan. Rengeteg mérkőzést játszik a Manchester Unitedben. Hogy minden mérkőzésen a kezdőcsapatban kellene-e lennie? Nem, természetesen nem. De egy olyan játékos, akiben bízunk, és ezt már a Liverpool meccs előtt is közöltem, amelyen szerintem a média képviselőiből nem sokan számítottak arra, hogy kezdeni fog. Kezdett, jó meccse volt, és ezt nem csak a szerzett góljai miatt mondom, ugyanis számomra egy teljesítmény elemzése nem csak abban merül ki, hogy hány gólt szerzett vagy gólpasszt adott. Számomra a globális teljesítmény a mérvadó, emiatt pedig nagyon elégedett vagyok Marcusszal."

 

A Bajnokok Ligája kvalifikáció megváltozása jó az angol kluboknak

"Mivel Angliában dolgozom, ezért örülök ennek. Több, mint őszinte szeretnék lenni azért, mert Angliában dolgozom és mert akár még a negyedik helyen is végezhetünk. Örülök ennek a változásnak, mert ez jobb helyzetbe hozza azt az angol klubot, amely a bajnokság negyedik helyén végez. Ez sokkal jobb, mint a play-off körben játszani, ami mindig rizikót tartogat magában, mert így már automatikusan a főtáblán kezd az adott csapat. Úgyhogy szerintem jelenleg az angol csapatok számára a legjobb négy közé kerülés a legfontosabb szempont, és biztos vagyok benne, hogy mindegyikük - Jürgen [Klopp, a Liverpool menedzsere] és Antonio [Conte, a Chelsea menedzser] - ugyanúgy érez, mint én. Boldogok vagyunk, hogy jövőre már a negyedik helyezett is automatikusan kvalifikálni fogja magát a Bajnokok Ligájába. Ez jó számunkra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sevilla

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 2. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!