Mata: Nem zavar az esélytelen jelző

Juan Mata kijelentette, a Manchester Unitednél figyelmen kívül hagyják a fogadóirodák és a szakértők jóslatait a Bajnokok Ligája trófea megszerzésére való esélyükkel kapcsolatban, és első lépésként kiakarják vívni továbbjutásukat a Sevilla elleni nyolcaddöntőben.


A spanyol középpályás, aki csak a balszerencsének köszönhetően nem tudta pontosan lemásolni az Anfielden szerzett ollózós gólját a szombati, Liverpool ellen 2-1-re megnyert bajnokin, egy alkalommal, még a Chelsea játékosaként eltudta már hódítani a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját és egyáltalán nem foglalkoztatja az, hogy ki mit gondol a Vörös Ördögök kijevi fináléba jutási, és a végső győzelem megszerzésével kapcsolatos esélyeiről.

 

Bár egy, a Premier League második helyén öt pontos előnnyel álló csapatot erős kifejezés lenne esélytelennek kikiáltani a Bajnokok Ligája megnyerésére, a tény az, hogy a bukmékerek oddsai alapján a United jelenleg csak a hetedik legesélyesebb csapat arra, hogy májusban felülhessen a kontinens trónjára.

 

"Vicces volt, amikor megnyertük a Chelsea-vel a Bajnokok Ligáját, mert erre senki nem számított tőlünk" - kezdte Mata a United Review-nak.

 

"Az elődöntőben a Barcelona ellen játszottunk, míg a másik ágon a Real Madrid és a Bayern München csapott össze."

 

"Mindenki Barcelona-Real Madrid döntőt jósolt, de a végeredmény ennek tökéletesen az ellentéte lett. Ott a Bayern ellen, pont Münchenben kellett játszanunk, amely gyakorlatilag lehetetlenné tette számunkra, hogy győzni tudjunk. Mégis így lett. Majd meglátjuk, hogy most hogyan alakulnak a dolgok."

 

 

Amikor felvetették Matanak, hogy a United idegenbeli, Sevillaban elért gól nélküli döntetlenje nem aratott osztatlan sikert a médiában, mivel ezzel egy időben a két ősi rivális, a Manchester City [Basel] és a Liverpool [Porto] is nagy arányú győzelmet aratott otthonától távol, filozofikusan válaszolt erre.

 

"Nem igazán foglalkozunk ezzel" - tette hozzá.

 

"Arra koncentrálunk, hogy továbbjussunk és ott lehessünk a következő körben. Ha győzni tudnánk, és kvalifikálni magunkat, biztos vagyok benne, hogy megkapnánk azt az elismerést, amelyet valószínűleg meg is érdemlünk. Az a legfontosabb dolog, hogy ezt el is tudjuk érni és csak erre koncentráljunk, ne pedig arra, hogy mit mondanak róla az emberek vagy a média. Szeretnék olyan messzire eljutni a Bajnokok Ligájában, amennyire csak lehet, kezdve a Sevilla legyőzésével." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!