Manchester United 1-2 Sevilla FC

Óriási blama az Old Traffordon! A United 0-0-s első meccs után hazai pályán semmitmondó játékkal vereséget szenvedett és kiesett a BL-ből.


Jose Mourinho menedzser a kezdőcsapatba nevezte Fellainit és Lingardot is. Ráadásul a mérkőzés előtti interjújában elárulta, nagy szerep hárul a belga középpályásra a meccsen.

 

Jól kezdett a United, Lukaku révén két próbálkozást is láthattunk az első percekben, ám Rom egyikből sem talált gólt.

 

Aztán a 9. percben Correa csak centikkel maradt el attól, hogy előnyhöz juttassa a spanyolokat, egy szöglet utáni csúsztatása suhant el a léc felett. Talán ez, talán a meccsterv volt az oka, hogy egyre bátrabbá váltak a vendégek, sorozatban jutottak el lövésekig, 5-6 alkalom is kialakult előttük, de a védelem állta a sarat és sikerült blokkolni.

 

A Sevilla remekül védekezett, abból próbált kontrázni, bár olykor a manchesteri védelem pontatlansága is segített Banegáéknak.

 

A félidő második felének nagy része igen unalmasra sikerült, már ami a támadójátékokat illeti. A kapusok alig találkoztak a labdával. Az utolsó percekre felébredtek a Vörös Ördögök és sikerült kicsit beszorítaniuk ellenfelüket, szálltak a labdák középre, azonban nem sikerült gólt szerezni.

 

A legnagyobb lehetőség a 38. percben adódott, ekkor Fellaini szerzett labdát az ellenfél térfelén, Sanchezt játszotta meg, aki visszapasszolt a belgához. A középpályás 13 méterről a rövidet célozta meg, Rico nagyot védett.

 

A párharc 135 perc után sem látott gólt, de az talán leszűrhető volt a félidőből, hogy ha a hazaiak kicsit kibújnak óvatos játékukból és gyorsítanak a meccsen, akkor sikerülhet gólt szerezniük.

 

 

Fordulás után hamar gólt szerezhetett volna Correa, óriási helyzet adódott előtte, de Bailly becsúszva hatalmasat mentett.

 

Erre Lingard válaszolt egy lövéssel, de Rico nagyot nyújtózott és mentett.

 

A hazaiak kicsit komolyabb erőfeszítést tettek a támadások építésébe, mint az első félidőben, a Sevilla teljesen a kontrákra rendezkedett be, ami feküdt is Correáéknak. Több védése is volt De Geának, bár ezek nem voltak emberfeletti hárítások.

 

Montella cserére szánta el magát, lehozta Murielt, helyére Ben Yeddert küldte fel, aki első labdaérintésével gólt is szerzett; sokadik eladott labdát szedték össze a vendégek, sokadszorra jutottak túl a United középpályáján egy passzal, majd Ben Yedder Bailly mellett a bal alsóba lőtt, 1-0 a Sevillának.

 

Ha nem lett volna elég hideg ez a zuhany, jött még hidegebb 4 perccel később, amikor egy szögletet követően ismét Ben Yedder volt eredményes, ezúttal 3 méterről talált a kapuba, amivel már 0-2 volt az állás és ami azt jelentette, a hazaiaknak hármat kellett lőniük.

 

Mourinho ekkor már minden támadóját felküldte a pályára, és mivel kinyílt a gárda, inkább a vendégek előtt adódtak lehetőségek, amiket azonban elpuskáztak.

 

Apró remény csillant fel a 84. percben, amikor egy szöglet után Lukaku zseniális mozdulattal szerzett gólt, ám még kettő kellett volna. Egy majdnem megszületett még Rashford fejese után, de végül a csatár nem talált kaput.

 

A 91. percben Ben Yedder mesterhármast érhetett volna el, a kapusra vezethette rá a labdát, el akarta lőni De Gea mellett, ám a kapus lábbal hárított.

 

A ráadás 4 percében már helyzete sem volt a hazaiaknak, akik így kiestek a Bajnokok Ligájából.

 

 

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Manchester United 1-2 Sevilla FC
Old Trafford

 

Vezette: Danny Makkelie (NED)

 

United: De Gea - Valencia(Mata 77.), Bailly, Smalling, Young - Matic, Fellaini(Pogba 60.) - Lingard(Martial 77.), Alexis, Rashford - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Lindelöf, McTominay

 

Sevilla: Rico - Kjaer, Mercado, Lenglet, Escudero - N’Zonzi, Banega - Sarabia, Vazquez(Pizarro 87.), Correa(Geis 89.) - Muriel(Ben Yedder 72.)
Nem használt cserék: Soria, Pareja, Nolito, Arana

 

Gólszerző: Lukaku 84' illetve Ben Yedder 74', 78'

 

Sárga lap: Rashford illetve Banega, Ben Yedder, Correa, Sarabia

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!