José: Nincs szükségünk csatárra

A Manchester United menedzsere, José Mourinho elmondta, nem tervez csatárt igazolni a nyár folyamán, annak ellenére, hogy Zlatan Ibrahimovic a múlt héten távozott a klubtól.


A svéd távozásával Mourinho opciói egyre csökkentek a középcsatár poszton, de a Vörös Ördögök menedzsere hiszi, hogy keretének számos tagja képes lehet abban a szerepkörben játszani, amennyiben szükség van rá.

 

"Ott van Lukaku és Marcus Rashford, mint akik tudnak a 9-es pozícióban játszani, és bár Rashford természetesen a bal és a jobb szélen is bevethető, de ő elsősorban csatár" - mondta riporterek kérdésére pénteken a portugál szakember.

 

"Alexis [Sanchez] is tud csatárt játszani, ahogyan [Anthony] Martial is, úgyhogy ha Lukakut nélkülöznünk is kellene, akkor is van még három olyan játékosunk, akik 9-esként bizonyítani tudnak."

 

"Ha bármilyen oknál fogva nem számíthatnánk Lukakura, akkor játékrendszert is tudunk váltani, és kétcsatáros játékra is áttudunk állni, ezáltal pedig több mozgásteret tudunk adni például Marcusnak és Martialnak, vagy Marcusnak és Alexisnek együtt, úgyhogy nem fogunk újabb csatár után keresgélni."

 

Rashford és Martial ebben a szezonban 23 gólt szereztek már együtt, és míg Alexis még csak alkalmazkodik az Old Trafford légköréhez, gólszerzési képességeit már bizonyította korábban, hiszen az előző szezonban 30 gólt szerzett az Arsenal színeiben.

 

 

Ibrahimovic a United házi gólkirálya volt a 2016/17-es idényben, Mourinho pedig dicsérő szavakkal illette a 36 éves játékost, aki búcsút intett Manchesternek és az LA Galaxy-ben folytatja tovább páratlan pályafutását.

 

"Én mindig nagyon, de nagyon sajnálom, amikor a játék nagyjai befejezik, vagy karrierük utolsó állomáshelyéhez érkeznek" - tette hozzá José.

 

"Úgyhogy számomra Zlatan búcsúja eléggé ebbe az irányba terelte a dolgokat."

 

"Ő a legmagasabb szintű futball kiemelkedő, nagy játékosa, az európai futball pedig sokat és véglegesen elveszített azzal, hogy már nem képes a legfelsőbb szinten is úgy teljesíteni, ahogy korábban. De szerintem fantasztikus lehetőségek várnak rá pályafutása új fejezetében. Szerintem a Galaxy-nál eltöltendő néhány éve nagyon jó lesz számára."

 

"Szerintem ő többet jelent .... amit az MLS és az Amerikai Egyesült Államok, mint futball ország kapni fog, az több, mint amit Zlatan kapni fog odaát, mert számára szerintem valószínűleg arról fog szólni ez a kaland, hogy kiélvezze pályafutása utolsó éveit a professzionális futballban."

 

"Nagyon jót fog tenni az amerikai futballnak azzal, amire képes, amit tanítani fog, és amilyen figyelmet vonzani fog a személyiségével, a futballal kapcsolatos szenvedélyével és professzionalizmusának szintjével. Már a rehabilitációjának módja is példaként szolgálhatna a profi labdarúgók számára."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!