Manchester United 2-0 Swansea

Nagyszerű első félidőt követően 2-0 arányban nyertek a Vörös Ördögök.


A mérkőzés első percétől kezdve kezdeményezően léptek fel a Vörös Ördögök, akik régóta adósak voltak már a szép támadófocival. Az első félidőben futószalagon jöttek a hazai helyzetek, míg a Swansea szinte a felezővonalat is alig lépte át, a kapura pedig egyetlen alkalommal sem jelentettek veszélyt a Hattyúsok. A második félidőben a biztos vezetés tudatában - szokásukhoz híven (?!) - azonban talán túlságosan is visszaállt Mourinho csapata.

 

Az első komolyabb lehetőség a 4. percben adódott, ám Sanchez egy bal oldali kavargatás után pontatlanul gurított középre. Az 5. percben azonban rögtön kárpótolt minket a chilei, Lingard passzát továbbította Lukaku lábára, aki az átvételt követően a felpattanó labdát a jobb felső sarokba bombázta. Megszerezte ezzel 100. Premier League gólját a belga! 1-0! Igen fontos volt lélektanilag a 3 belső védővel felálló ellenféllel szemben a vezetés korai megszerzése.

 

 

Nem állt le a United, 1 perccel később Mata találta magát üresen a 16-oson belül, talán még ő maga is meglepődött, hogy nem volt lesen, zavarában pedig pontatlanul gurított középre. A Swansea először a 7. percben próbált támadást indítani, de Lindelöf résen volt, Ayew pedig csúnyán rácsúszott a svéd lábára. Komoly sérülés is lehetett volna belőle, de szerencsére megúszta a középhátvéd.

 

A 11. percben ismét Lukaku előtt adódott helyzet, jobb lábbal célozta meg a jobb alsót, Fabinaski azonban kitolta a labdát. Egy perccel később szinte ugyan olyan erővel ugyan oda célzott Lingard, de a lengyel hálóőr ezúttal is résen volt.

 

A 14. percben járt először a labda a United 16-osán belül, de Smalling szépen fedezte a picit hosszú labdát, kirúgással folytatódhatott a találkozó.

 

A 16. percben Lingard próbálkozott ismét, de ezúttal nem jelentett veszélyt a kapura. A 20. percben azonban remekül indult meg az angol, kiugratása pedig a Swansea védők lábai mellett elsurranva Sanchez elé került, aki magabiztosan vágta a jobb alsóba. 2-0! Alexis megérdemelte, hogy megtörjön a jég, sokat jelenthet még a chilei önbizalmának ez a gól.

 

 

A 31. percben Lukaku pörgetése után Lingard indult meg 3 védő között, lövése azonban messze elkerülte a kaput. A 40. percben Sanchez rúgott lyukat Young okosan visszafejelt labdáját követően, majd 1 perccel később Lukaku tette középre jól a labdát, Lingard pedig becsúszva a hálóba kotort. Az egyetlen szépséghiba, hogy Lukaku lesen tartózkodott, így a gól érvénytelen volt.

 

A második félidőre cserélt a Swansea, Abraham és Thomas Carroll érkezése egyértelműen jót tett a vendégeknek. A hazaiak elsősorban az eredmény őrzését tűzhették ki célul, kissé takaréklángon futottak ki a második félidőre a játékosok, de így alakultak ki helyzetek a Hattyúsok kapuja előtt.

 

Az 55. percben Lukaku fejelt vissza egy labdát, majd a lehulló labdába Sanchez fejelt bele kicsavarodva, a labda a háló tetején landolt. Az 57. percben Juan Mata egy félfordulattal tette kapura a labdát, óriási ziccert hagyott ki ismét a spanyol, aki már az első félidőben is bemutatott egy ollózási kísérletet. Úgy tűnik Juan a Liverpool elleni meccs óta nem akarja feladni, hogy akrobatikus mozdulattal szerezzen gólt, pedig ezen a meccsen most mindent eldönthetett volna.

 

Az 59. percben majdnem megbosszulta magát a Vörös Ördögök takaréklángja, David de Gea-nak kellett 2 bravúrt is bemutatnia egy percen belül. Abraham először Lindelöfről fordult le és bombázott a jobb kapufa mellé, amit DDG emberfeletti bravúrral tolt oldalra, majd fél perccel később Young mellett tudott középről lőni Abraham, a lapos lövést azonban a spanyol hálóőr szögletre tudta paskolni.

 

 

A 62. percben Olsson szerzett gólt, de a játék állt már ekkor, a 71. percben pedig egy lest követően hárított - biztos, ami biztos alapon - magabiztosan De Gea, ugyanis a játékvezető időközben észrevette már a partjelző zászlóját. A kifelé ítélt szabadrúgással folytatódhatott a találkozó.

 

A 73. percben Herrera és Rashford érkezett Alexis és Lingard helyére, Mourinho egyértelműen stabilizálni kívánta a középpályát.

 

A 80. percben Lukaku egy óriási ziccert hagyott ki, mellre vett labdáját – amely a belga felkarját is érintette – Fabianski nyelte le. Óriási bravúr a lengyel portástól, aki a mérkőzésen immáron sokadszor remekül mozdult ki.

 

1 perccel később Young hagyta teljesen üresen Abrahamet a 16-oson belül, azonban a támadó érthetetlen módon a labdaátvétel vagy kapura lövés helyett a passzt választotta, középre tett labdájára viszont esélye sem volt érkezni a csapattársaknak, pontatlan volt.

 

A 91. percben McTominay érkezett időhúzó csereként, komolyabb esemény pedig ezt követően már nem történt a 2 perces hosszabbításban.

 

 

Premier League, 32. forduló
Manchester United 2-0 Swansea
Old Trafford, 75 038 néző

 

Vezette: Robert Madley

 
United: De Gea - Valencia, Smalling, Lindelöf, Young - Mata (McTominay 91') - Pogba - Matic - Lingard (Herrera 76') - Sanchez (Rashford 76') - Lukaku
Nem használt cserék: Bailly, Shaw, Martial, Joel Pereira

 

Swansea: Fabianski - Mawson, Fernandez, van der Hoorn - Olsson, Naughton - King, Ki (Carroll 46'), Clucas (Routhledge 56') - Ayew, Dyer (Abraham 46')
Nem használt cserék: Narsingh, Nordfeldt, Bartley, Roberts

 

Gólszerző: Lukaku 5' és Sanchez 20'

 

Sárga lap: -


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!