Herrera: Célunk az FA-kupa megnyerése

A Manchester United középpályása, Ander Herrera abban reménykedik, hogy sikerül megszerezniük a Premier League második helyét - de azt is elárulta, hogy az FA-kupa még mindig "nagyon fontos".


Az FA-kupa jelenti az egyetlen esélyt a Vörös Ördögök számára, hogy ebben a szezonban trófeát nyerhessenek, amelyhez előbb azonban a Tottenham Hotspurt kell legyőzniük a sorozat elődöntőjében, április 21-én a Wembley-ben.

 

Herrera a hétvégén, a Swansea City ellen 2-0-ra megnyert bajnokin, csereként térhetett vissza a pályára sérüléséből, most pedig abban reménykedik, hogy segítségével meglehet a bajnoki ezüstérem.

 

A listavezető Manchester City éppen a hétvégi, United elleni városi rangadón biztosíthatja be első helyét az angol pontvadászatban, Herrera azonban távolabbra tekint a hétvégénél és már a Wembley-re fókuszál.

 

"Ez egy nagyon fontos sorozat ebben az országban és a világban egyaránt, és ha nem tévedek, akkor ez a futball történetének első kupasorozata is egyben, úgyhogy ez nagyon fontos számunkra is" - kezdte a spanyol válogatott középpályás a United Review-nak.

 

"Nem számít, hogy ki ellen játszol az FA-kupa elődöntőjében, az mindenképpen különleges lesz."

 

"Egyik csapat se fogja könnyedén legyőzni a másikat és tudjuk, hogy gyakran az utolsó pillanatokban is megnyerhetőek az elődöntő és a döntő mérkőzések."

 

"Ez történt velünk az előző szezonban a Ligakupa döntőben, de a 2016-os FA-kupa sorozatban is, amikor előbb az elődöntőben Anthony Martial révén szereztük meg a győzelmet az utolsó percekben, majd a Crystal Palace elleni döntőben pedig Jesse Lingard szerzett számunkra győztesgólt a hosszabbításban."

 

"Tehát tudjuk, hogy mire számíthatunk a Wembley-ben. Nem lesz könnyű, és nagyon meg kell majd harcolnunk a sikerért egy remek csapat ellen."

 

"Eggyel kevesebb FA-kupa győzelemmel rendelkezünk, mint az Arsenal - nekik 13, nekünk pedig 12 elsőségünk van, úgyhogy nagyon fontos, hogy megnyerjük ezt a sorozatot, amelyre jelen pillanatban 25 százalék eséllyel rendelkezünk."

 

 

Herrera az első mérkőzésen elszenvedett sérülése okán kihagyni kényszerült a Sevilla elleni hazai Bajnokok Ligája vereséget, amely egyben a United kiesését is jelentette, de a lelátóról élvezhette, amint csapata legyőzi a Chelsea, a Crystal Palace és a Liverpool együtteseit is a bajnokságban. Most úgy hiszi, hazai formájuk lehet a kulcs ahhoz, hogy odaérjenek a Premier League dobogójának második fokára.

 

"Szerintem a hazai mérkőzések kulcsfontosságúak lesznek" - tette hozzá.

 

"Ha sikerül hazai pályán győzelmeket aratnunk, akkor biztosan ott leszünk a legjobb négy között, ez azonban még nem lenne elég számunkra."

 

"Abban a pozícióban akarunk végezni, ahol jelenleg állunk, és szerintem ez egy jó löketet is jelentene számunkra a következő szezonra való felkészülésben is. Ha sikerülne a második helyen végeznünk, akkor arra építhetnénk."

 

"Úgyhogy most csak erre gondolunk - megakarunk nyerni minden mérkőzést, a második helyen szeretnénk végezni, és harcban akarunk lenni az FA-kupáért. Ha a következő néhány bajnoki mérkőzésünket megnyernénk, akkor még nagyobb önbizalommal várhatnánk a kupa elődöntőt." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!