Mata blogja: Történelmi derbi

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát a manchesteri derbin aratott hihetetlen győzelem szolgáltatta.


Üdv mindenkinek, 

 

Vasárnap nap végén írok nektek, és hogy az igazat megvalljam, a manchesteri derbi hatása még most se múlt el. Az emberek, akikkel találkozok, a mérkőzésről beszélnek (különösen, ha United szurkolók természetesen) és azon belül is mindenki a fordítással foglalkozik. A derbi az derbi. Kliséként hangozhat, de ez egy különleges összecsapás. Úgyhogy amikor a riválisod ellen, akik csak a lefújást várják, hogy ünnepelhessék bajnoki címüket, 2-0-s hátrányba kerülsz, akkor arra számíthatsz, hogy erről még napokig fognak beszélni az emberek. Így van Manchesterben, és minden olyan városban is, ahol ennyire szenvedélyesek a futball iránt. 

 

Be kell ismernünk, a Manchester City megérdemelten lesz a Premier League nyertese; az a mennyiségű pont, amelyeket hétről-hétre gyűjtögettek, lehetetlenné tette a többi csapat számára, hogy tartsák velük a lépést. De a győzelemmel közelebb kerültünk a második hely megszerzéséhez, amely most a legfőbb célunk, és rengeteg energiát ad a szezon utolsó hónapjára fordulva. Ha ugyanis rátekintünk a naptárra, láthatjuk, hogy már csak öt hét van hátra, majd jön az FA-kupa fináléja, amelyben való részvételről mi is álmodunk.

 

 

De az időben hozzánk legközelebbi mérkőzés a naptárunkban most vasárnap, a West Bromwich Albion ellen lesz az Old Traffordon. Biztos vagyok benne, hogy a hangulat nagyon pozitív lesz, úgyhogy élnünk kell a lehetőséggel és egy jó mérkőzést kell játszanunk, amelyen megszerezzük a győzelmet a szurkolóinknak. A West Brom sereghajtó, ez pedig egyértelműen meghatározza majd, hogy mennyire fontos és döntőjelentőségű mérkőzés lesz ez számukra; pontokra van szükségük. A mi részünkről az a legfontosabb feladat, hogy megmutassuk, miért vagyunk másodikok a tabellán.

 

Hétvégén Spanyolországban is városi rangadót játszottak. A Real Madrid és az Atletico egy olyan mérkőzésen nézett egymással farkasszemet, amely szintén nagyon különleges. A Barcelona legyőzte vasárnap a Leganést (már kifogytam a jelzőkből arra, amit Messi művel), úgyhogy az Atleticonak nyernie kellett ahhoz, hogy még életben tarthassák a Barca utoléréséhez fűződő reményeiket. A találkozó nagyon kiegyenlített volt az első félidőben, majd a szünet után izgalmasabbá vált. Láthattunk két gólt, de a győzelmet egyik csapat se tudta megszerezni, úgyhogy 1-1 maradt a végeredmény.

 

Ez a vasárnap tele volt sportprogramokkal. Motorverseny, Forma-1... De leginkább a teniszt szeretném kiemelni, amelyben David Ferrer ismét megmutatta, hogy milyen küzdő- és versenyszellem lakozik benne. Ő egy olyan veterán, akiben soha nem csalódsz. Spanyolország ott lesz a Davis-kupa elődöntőjében szeptemberben. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű móka lesz.

 

Ezen a héten a Common Goal projekt kapcsán is pozitív hírekről számolhatunk majd be. Újabb csatlakozókat jelenthetünk be, én pedig nagyon izgatott vagyok, hogy újabb olyan futballistákat üdvözölhetünk, akik által továbbra is mutathatjuk a mozgalmunk életképességét. Az adakozások első köre már el is ért a kiválasztott szervezetekhez, mi pedig folyamatosan új utakat keresünk ahhoz, hogy elérjünk minél több és több embert. Az a célunk, hogy minél több ember életét jobbá tehessük a futball erejének segítségével. Köszönöm mindenkinek, aki segít nekünk ebben vagy érdeklődik a csapatunk iránt, amely célja nem más, mint hogy a világ legnagyobb közösségévé váljon.

 

Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!