Bournemouth 0-2 Manchester United

Chris Smalling és Romelu Lukaku találataival a Vörös Ördögök idegenben nyertek a Bournemouth ellen.


Amit Jose Mourinho vázolt a találkozó előtti sajtótájékoztatóján, azt meg is tette, szinte teljesen kicserélte a West Brom elleni kezdőcsapatát. Annyira, hogy David De Gea lett a csapatkapitány - ami annyiból érdekes, hogy a pályán volt Chris Smalling is, de úgy tűnik, az angol védő sokadik a sorban a portugálnál ebből a szempontból.

 

Nagyon agilisen kezdtek a hazaiak, gyors játékkal próbálták feltörni a Unitedet, mely nagyon lassan melegedett be.

 

Jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Bournemouth, trükkös pontrúgásukat azonban blokkolta a manchesteri védelem. Hasonló dolgok - mármint blokkolt lövések - a másik kapu előtt is előfordultak, nem is kevésszer, Eddie Howe védelme nagyon jól állta a sarat. A vendégeknél Anthony Martial tűnt a legveszélyesebbnek a mérkőzés első húsz percében, többször is sikerült betörnie a tizenhatoson belülre, de szinte csak szögletet sikerült kiharcolnia.

 

A 24. percben szép jobboldali támadást vitt végig a vendéglátó, Fraser jutott lövőhelyzetbe, de Phil Jones beletette a lábát a lövésbe, így a labda szögletre került. Matteo Darmian nem először maradt le nagyon ellenfeléről, az olasz sokszor nagyon rosszul helyezkedett. A megítélt sarokrúgás után ismét Jones volt az, aki menteni tudott. Két fontos megoldása is volt néhány másodpercen belül az angol védőnek.

 

A 27. percben Marcus Rashford szerzett labdát az ellenfél térfelén igen agresszíven, majd kapura tört, lövésre szánta el magát, Begovic azonban nagyot védett. Egy perccel később azonban a kapus sem tudott segíteni csapatán, előnybe kerültek a Vörös Ördögök. Ander Herrera zseniálisan gurított üres területre, ahova Jesse Lingard futott be, kiválóan centerezett, ahol Smalling érkezett és közelről a kapuba pofozta a játékszert. Nagyon szép támadás volt ez két gyors húzásból. 1-0 a Unitednek!

 

 

A három támadó - Rashford, Lingard és Martial - nagyon jól támadták az ellenfelet saját térfelén, megakadályozva ezzel, hogy gyorsan fel tudják játszani Kingéknek a játékszert.

 

Nem is nagyon sikerült a hazaiaknak komoly esélyt kialakítaniuk egészen a 44. percig, ekkor Ake előretörése után King próbálkozását csak kiütni tudta De Gea, igen erős lövés volt.

 

A szünetre a vendégek mehettek előnnyel, ami mondhatni megérdemelt volt, hiszen jól összerakott csapatnak tűnt a United és bár a Bournemouth lelkesedése elismerésre méltó, Mourinho együttese többet tett a vezetésért és magabiztosabbnak is tűnt.

 

Nem volt meglepő, hogy fordulás után feljebb lépett a hazai alakulat, hiszen hátrányban játszottak, így muszáj volt többet kockáztatniuk. A lelkesedéssel továbbra sem volt gond, de a vendégek védelme jól állt a lábán szinte mindig. Ha meg nem, akkor a szerencse is mellettük állt, mint az 56. percben, amikor King beadásába nem tudott beleérni Wilson a kapu torkában, így elmaradt az egyenlítés. A csatár természetesen büntetőt reklamált, mondván lökte őt a védő, de a játékvezetőt nem hatotta meg a támadó mondandója.

 

Egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a Howe-csapat, szögletekig sikerült is eljutnia, azonban az egyenlítés helyett még nagyobbá vált a hátrány. Történt mindez a 70. percben, amikor Martial átadása után Pogba iramodott meg, majd szöktette a csereként pályára lépett Romelu Lukakut, a csatár pedig csodás gólt szerzett, átemelve a labdát a kivetődő kapus felett.

 

 

Ez az előny már biztosnak tűnt, és nem is igazán látszott a hazaiakban az, miként sikerülne nekik betalálni De Gea kapujába.

 

A 87. percben akár három is lehetett volna a csapatok között, ám Martial nagyszerű sarkazása után Blind hatalmas luftot rúgott, pedig igen jó lövőhelyzet adódott előtte.

 

Sok érdemleges már nem történt a találkozón, a United magabiztosan nyert ma este. Vajon miért nem lehetett valami hasonlót mutatni hétvégén?

 

 

Premier League, 35. forduló
Bournemouth 0-2 Manchester United
Vitality Stadium

 

Vezette: Graham Scott

 

Bournemouth: Begovic, Francis, S.Cook, Ake, Daniels, Surman(Gosling 75.), L.Cook, Fraser, Ibe(Mousset 56.), King(Defoe 83.), Wilson
Nem használt cserék: Boruc, Simpson, Arter, Pugh

 

United: De Gea, Darmian, Shaw, Smalling, Jones, Herrera(Matic 72.), Fellaini, Pogba(Blind 80.), Lingard(Lukaku 62.), Martial, Rashford
Nem használt cserék: Pereira, Bailly, Young, Alexis

 

Gólszerző: Smalling 28', Lukaku 70'

 

Sárga lap: L.Cook, S.Cook, Surman illetve Smalling

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!