Mata blogja: Négy meccs és visszatérés a Wembley-be!

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát az előző, sikerekben gazdag hét eseményei szolgáltatták.


Üdv mindenkinek,

 

Két győzelem ugyanazon a héten, köztük egy jegyváltással az FA-kupa döntőre, amelyek önbizalomnövelő hatással voltak az egész csapatra, így pedig optimistán tekinthetünk az előttünk álló öt mérkőzés elébe; két mérkőzés otthon, két mérkőzés idegenben, és egy látogatással a Wembley-be zárjuk a szezont.

 

A Bournemouth-ban aratott győzelem fontos volt, hogy erős maradjon a pozíciónk a Premier League második helyének megszerzéséért vívott harcban. A Manchester Unitednél mindig a bajnoki cím megszerzése a legfőbb cél, de mivel ezt ebben a szezonban már nem érhetjük el, ezért az ezüstérmet kell megszereznünk. A Tottenham elleni elődöntő a lehető legjobb mód volt egy hét pozitív zárására, mert ezzel lehetőségünk nyílt egy nagyon különleges cím megszerzéséért játszani. Olyan szerencsésnek mondhatom magamat, hogy már kétszer is lehetőségem volt megnyerni, és azt most is elmondhatom nektek, hogy ez egy nagyon különleges sorozat, amely mögött hihetetlen történelem áll, és ezt a Wembley-ben tovább írhatjuk... 

 

 

Múlt szombaton furán meleg áprilisi napunk volt, és láttam, hogy másnap milyen bajt okozott a magas hőmérséklet a londoni maratonon indulók körében is. A Spurs mindig kemény ellenfél. Ők egy nagyon kompakt csapatot alkotnak, jól definiált játékstílussal és hihetetlen tehetséges játékosokkal. Az első gólt is ők szerezték, de eltökélten harcoltunk a döntőbejutásért az utolsó pillanatig, Alexis és Ander góljaival pedig sikerült is visszajönnünk a meccsbe és megfordítanunk az eredményt. Egy hónap múlva visszatérünk a Wembley-be, ezúttal a Chelsea ellenfeleként, amely így még különlegesebbé fogja tenni számomra a döntőt.

 

Az előttünk álló hétvégén nagy mérkőzés vár ránk a Premier League-ben is: az Arsenal látogat ugyanis az Old Traffordra. Ismételten a legjobb teljesítményünkre lesz szükség ahhoz, hogy megszerezhessük a három pontot. Erre a mérkőzésre nem sokkal azt követően kerül sor, hogy Arsene Wenger annyi évet követően bejelentette távozását az Arsenal kispadjáról. Minden tiszteletem az övé és sok sikert kívánok neki a jövőre nézve. Vitán kívül, ő egy legendás menedzser Angliában és a világon egyaránt.

 

Spanyolországban a Barcelona nyerte a kupadöntőt, akik esélyt sem adtak a Sevillanak. Egy újabb sorozat, amelyet már volt szerencsém megnyerni. Pontosabban, másnap volt a tizedik évfordulója annak a döntőnek, és reményeim szerint a következő szezonokban a Valencianak újra lesz lehetősége majd ott szerepelni. Gratulálok a Barcanak a címhez, a Sevillanak pedig a nagyszerű szereplésükhöz.

 

Angliában mindig arról kérdeznek, hogy miért változik minden évben a spanyol kupadöntő helyszíne. Igazából ez sok más országban is így van. Egyrészt szerintem nagyon szép dolog, hogy más városok is részesülhetnek abból, amit egy ilyen mérkőzés jelent, bár az olyan állandó helyszín, mint a Wembley, ha egyhangú támogatás áll mögötte, segíthet a helyszínt másnak és különlegesnek tartani. Ez egy érdekes vita tárgya...

 

Nem szeretnék megfeledkezni ezen a hétvégén két nagyszerű szurkolótáborral rendelkező csapatról se: a Malagáról és a Las Palmasról. Az elmúlt napokban kiestek az első osztályból, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a legmagasabb szinten láthatjuk majd őket játszani. Minden biztatásom a játékosaiké és a kluboké.

 

Most elköszönök. Remélem szép hetetek lesz.

 

Ölelés,

 

Juan

 

UI: Tim Berg, Avicii, az elektronikus zene egyik legnagyobb alakja, néhány napja tragikus hirtelenséggel 28 éves korában elhunyt. Nyugodjék békében!


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Arsenal

Premier League 36. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!