Mata blogja: Egy kicsit közelebb

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában a legfőbb témát az Arsenal elleni siker és a közelgő szezonzárás szolgáltatta.


Üdv mindenkinek,

 

Ahogyan április, úgy lassan a szezon is véget ér. Még túlzottan korai lenne a szezont kielemezni, de egy olyan mérkőzés után, mint a vasárnapi, Arsenal elleni volt az Old Traffordon, az ember nem tud nem arra gondolni, hogy már csak négy meccs van hátra a szezonból és befejeződik az idényünk. A lehető legjobb módon szeretnénk a szezont zárni.

 

Az Arsenal elleni, hosszabbításban megszerzett győzelmünk egy lépéssel közelebb vitt minket ahhoz, hogy biztosítsuk a második helyünket, ami a legfőbb célunk azóta, hogy tudjuk, már matematikailag sincs esélyünk az aranyérem megszerzésére a Premier League-ben. A három pont nagyon sokat jelent számunkra egy olyan mérkőzésen, amely Arsenal menedzserként az utolsó volt Arsene Wenger számára az Old Traffordon. A klubja élén eltöltött 22 éve során mindent átélt ebben a stadionban, és szerintem a végén az egész futball világ kifogja mutatni felé azt az elismerést, amit megérdemel. Rengeteg dolog változott vele a Premier League-ben, egy innovátor volt és el kell ismerni, hogy nagyon sok mindennel hozzájárult az angol futball sikeréhez, úgyhogy sokat lehet neki köszönni. Emellett ezen a mérkőzésen újra találkozhattunk Mkhitaryannal, akinek a legjobbakat kívánom. Szép gólt szerzett, mégsem ünnepelt, az Old Trafford pedig kimutatta felé a szeretetét :-).

 

 

Most egymás után két idegenbeli mérkőzés vár ránk, majd a szezont hazai környezetben zárhatjuk a bajnokságban. Először Brightonba látogatunk majd. Megsüvegelendő teljesítményt nyújtanak ebben a szezonban, de még továbbra is harcban állnak a kiesés elkerüléséért, ez pedig előre vetítheti azt, hogy milyen jellegű mérkőzésre számíthatunk pénteken. Mi azon leszünk, hogy megszerezzük a három pontot, ami lehetővé tenné, hogy minden egyéb eredménytől függetlenül biztosítsuk a második helyünket.

 

Rossz hír viszont, hogy Lukaku megsérült. Ő nagyon fontos játékosa volt a csapatunknak ebben a szezonban, ahogyan most is az, úgyhogy remélhetőleg nincsen komolyabb baja és hamarosan fel tud épülni.

 

Spanyolországban a Riazorban aratott győzelmével bajnok lett a Barcelona. Megérdemelten lettek elsők, mert hihetetlen kiegyensúlyozottsággal vették az akadályokat idén a La Ligaban, ahol egyetlen egyszer se kaptak ki. Ezt nagyon nehéz elérni, mert minden csapat átesik hullámhegyeken és völgyeken egy szezonban, ami a teljesítményt és az eredményeket illeti. Egy ilyen erőt próbáló sorozatban mindig a megfelelő szinten teljesíteni nagyon nehéz dolog. Gratulálok nekik. Ezen a meccsen a futball két oldalát láthattuk. Egy olyan történelmi csapat, mint a Deportivo ugyanis a vereségével kiesett az első osztályból, de nagyságukról tettek tanúbizonyságot, hogy ennek ellenére szűnni nemakaró vastapssal jutalmazták Andrés Iniestát, aki pár nappal korábban jelentette be, hogy elhagyja a spanyol bajnokságot. Ez egy nagyon megérdemelt ováció volt egy különleges játékosnak, akiből egy emberöltő alatt csak egy van, és ebben a szituációban ez nagyon sok mindent elárult a Deportivo szurkolókról. Lehet, hogy kiestek, de azt megmutatták, hogy az első osztályba tartoznak.

 

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek a születésnapomra küldött üzenetekért. Széppé varázsoltátok a napomat ... még ha 30 éves is lettem. ;) Még mindig gyereknek érzem magam!

 

Legyen szép hetetek.

 

Ölelés,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 37. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!