Csapathírek a Brighton meccs előtt

José Mourinho megerősítette, Romelu Lukaku kihagyni kényszerül a pénteki esti, Brighton elleni bajnoki összecsapást, de reméli, hogy a májusi 19-i FA-kupa döntőn már számíthat a csatárra.


A Vörös Ördögök házi gólkirálya az Arsenal ellen múlt vasárnap az Old Traffordon 2-1-re megnyert bajnoki második félidejének elején hagyta el a pályát bicegve. 

 

Lukaku ebben a szezonban csak két mérkőzését hagyta ki a Manchester Unitednek: a szeptemberi, Burton Albion ellen 4-1-re megnyert Ligakupa mérkőzést, ahol végig a cserepadon ült és az egykori klubja, az Everton ellen 2-0-s sikerrel végződő új évi bajnokit, amelyen a Southampton ellen összeszedett fejsérülése miatt nem lehetett ott társaival.

 

Csapata Amex Stadiumbeli látogatását megelőzően a menedzsert a belga támadó állapotáról kérdezték mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Nem tudom" - kezdte.

 

"Csak annyit tudok róla, hogy holnap nem számíthatok rá. Ettől eltekintve meg kell várnunk a további vizsgálatokat és több időre van szükségünk, de az biztos, hogy holnap nem lesz bevethető."

 

A United Lukaku egyik korábbi csapatával, a Chelsea-vel csap majd össze a Wembley-ben május 19-én az FA-kupa fináléjában. Amikor arról kérdezték, van-e a csapat 9-esének esélye a szezon utolsó mérkőzésén való pályára lépésre, Mourinho hozzátette: "Én nagyon remélem. A jelek pozitívak erre vonatkozóan."

 

A menedzser azt is megerősítette, Eric Bailly megfelelő erőnléti állapotban van ahhoz, hogy pályára léphessen a Brighton ellen, de magyarázatot szolgáltatott arra, az utóbbi időben miért vetett be más játékosokat a középhátvéd pozícióban.

 

 

"Bailly rendben van, nincs sérülése."

 

"Ő egy az öt belső védőnk közül és őszintén szólva úgy gondolom, hogy nekem nincs dolgom a világbajnoksággal, nem feladatom a játékosokat felkészíteni a világbajnokságra, vagy azért pályára küldeni őket, hogy ott lehessenek, de ő az egyetlen olyan középhátvédem, akinek a hazája nem lesz ott a nyári világeseményen."

 

"Úgyhogy ha egy olyan szívességet kell tennem, hogy egy érzelemtől vezérelt, hatékony választást kell eszközölnöm a játékosaim érdekében, akkor azt kell hogy mondjam, hogy a szezon végéig nem őt kell segítenem. Marcos Rojo, Victor Lindelöf, Chris Smalling és Phil Jones is szeretne természetszerűleg ott lenni a világbajnokságon, míg Ericen nincs ilyesfajta nyomás."

 

"Megpróbálok jó menedzsere lenni a csapatnak, amely azt jelenti, hogy hűvösnek és önzőnek kell lennem, de én nem vagyok ennyire rossz és még van egy kis hely az érzéseknek a szívemben, úgyhogy amikor azt látom, hogy még négy belső védőm küzd azért, hogy ott lehessen hazája válogatottjában a világbajnokságon, addig Ericnek kevesebb lehetőséget fogok biztosítani."

 

Nem új információ, hogy nem lehet majd ott a csapattal Brightonban Sergio Romero se, aki az argentin válogatottban elszenvedett térdsérülése óta már hat mérkőzést volt kénytelen kihagyni.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 37. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!