McTominay: Sir Alexért akarunk nyerni

Scott McTominay elmondása szerint a Manchester Unitednél eltökéltek, hogy megnyerjék az FA-kupát Sir Alex Fergusonért.


A Vörös Ördögök 2017/18-as szezonja szombaton este, a Wembley-ben zárul majd, ahol az FA-kupa döntőjében a Chelsea lesz az ellenfelük.

 

A pályafutása első fináléjára készülő McTominay kijelentette, a csapatnál minden tőlük telhetőt megfognak tenni a világ legrégebbi kupasorozata trófeájának megszerzéséért, amely remélhetőleg gyógyír lehet Sir Alex Ferguson számára, akinél nemrég életmentő műtétet hajtottak végre agyvérzését követően.

 

"Ez nagyon fontos dolog egy hosszú szezon után. A bajnokságban és a többi kupasorozatban nem minden alakult a terveink szerint, de az FA-kupában szeretnénk odaérni és trófeát nyerni" - kezdte a középpályás a MUTV-nek.

 

"E köré épült a Manchester United és emellett nagyon szeretnénk Sir Alex Ferguson miatt is megnyerni, aki mint tudjuk mostanság nincsen túlzottan jó állapotban. Érte is nagyon fontos lenne, hogy újabb kupa kerülhessen a vitrinünkbe."

 

 

Miután a felnőtt csapatba csak egy évvel ezelőtt verekedte be magát, így a saját nevelésű McTominay még nem lehetett része annak a manchesteri csapatnak, amely 2016-ban legyőzte a Crystal Palace együttesét az FA-kupa fináléjában, azonban arra élénken emlékszik, hogy szurkolóként milyen volt átélni a mámoros pillanatokat.

 

"Természetesen mi is ugyanolyan élményeket őrzünk ezekről a pillanatokról, mint a barátaink, a családunk és a többi szurkoló, azaz buszra vagy vonatra ültünk és úgy utaztunk Londonba" - tette hozzá.

 

"Az egész szurkolótábornak és a klub minden alkalmazottjának hihetetlen napot szereztek a fiúk."

 

"Leírhatatlan érzés volt látni, amint Jesse Lingard megszerzi a győztesgólt, amely olyan pillanat volt, amit nem csak ő, de a szurkolók sem felejtenek még sokáig."

 

"Egy döntő mindig nagy nap egy játékos életében és természetesen játékosként minden tőled telhetőt bele kell adni a felkészülésbe."

 

Mint ahogy sok más, Unitednél pallérozódott fiatal játékosnak, McTominay-nek is élénk emlékei vannak arról, amikor látta a csapatot a Wembley-ben játszani, amely kapcsán felidézte egyik kiskori anekdotáját Anglia nemzeti stadionjához kapcsolódóan.

 

"9-10 évesen az általános iskolámmal ellátogattunk a Wembley-be" - magyarázta a 21 éves játékos.

 

"Egy harmadosztályú play-off döntő előtt játszottunk ott és én szereztem a győztesgólt. Bár ez már 10-11 évvel ezelőtt történt, de még mindig nagyon élénken él bennem ez az emlék."

 

"Ez olyan dolog, amelyet soha nem fogok elfelejteni, és az emberben fel-felidéződik, amikor újra a Wembley-ben jár és körülnéz. Az ember újra és újra átakarja élni a Wembley-beli gólszerzés örömét, de ezúttal már professzionális szinten. Ez egy lenyűgöző stadion, az angol futball otthona, hihetetlen hely. Itt mindenki megakarja mutatni mire képes és a lehető legtöbbet megteszi a csapata sikeréért."

 

 

A Vörös Ördögök novemberben 1-0-s vereséget szenvedtek a Chelsea vendégeként a Stamford Bridge-n, fordított pályaválasztás mellett februárban azonban hátrányból talpra állva győzni tudtak 2-1-re - amely győzelem alkalmával McTominay brillírozott és gyakorlatilag teljesen semlegesíteni tudta a Kékek sztárjátékosát, Eden Hazardot.

 

A csapat 39-ese ezúttal sem számít könnyű összecsapásra, de úgy érzi, ha pozitív hozzáállással játszanak, és áttudják menteni azt a formájukat, amit az utóbbi időben a top 6 csapatok ellen mutattak, akkor meglehet a siker.

 

"Változatos eredményeik voltak a Chelsea ellen ebben a szezonban - idegenben nem született jó eredmény, de otthon javítani tudtunk és a bekapott gól után nagyon jól játszottunk. Azt gondolom, hogy a mérkőzés elejétől nyakán kell ragadnunk az ellenfelet és amit csak lehet, meg kell tennünk a trófea megszerzéséért."

 

"Hihetetlen csapatszellem uralkodik az öltözőnkben, ráadásul ebben a szezonban már számtalan alkalommal tudtunk hátrányból is fordítani. Ha egy csapatban ennyire megvan az egység és a szellemiség, akkor tényleg bármi lehetséges."

Ne maradj le te se a szombati FA-kupa döntőről és nézd közösen a Fanatikusokkal a budapesti Dürer Kertben! Csatlakozz Facebook-eseményünkhöz! 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

FA-kupa döntő ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!