Capello elismerte hibáját

Az olasz kapitány nem szólt Rooneynak, hogy óvatosan a sárga lapokkal.


Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello elmondta, elfelejtették értesíteni Wayne Rooneyt, hogy ha sárga lapot kap a Wales elleni találkozón, a következõ selejtezõ mérkõzést ki kell hagynia.

Anglia a Millenium Stadiumban nyert 2-0 arányban Wales ellen a 2012-es európa-bajnoki selejtezõ összecsapáson, melyen a United támadó sárga lapot kapott, ezért ki kell hagynia a Svájc elleni összecsapást.

Rooneyt a találkozó elsõ félidejében figyelmeztette a játékvezetõ lappal, miután Joe Ledley ellen követett el szabálytalanságot. Mivel korábbi mérkõzések alatt volt már sárga lapja, így a júniusi, Svájc elleni összecsapást kénytelen lesz kihagyni.

 


"Általában emlékeztetjük a játékosokat, akik közel állnak a büntetéshez, azonban szombaton elfelejtettük Rooneyt informálni" - mondta Capello. "Így kihagyja a következõ találkozót és amikor ezt elmondtam neki, azt kérdezte: Miért?"

"Nagyon meglepõdött, nem vette észre, hogy korábbról már volt lapja."

Capello elmondta azt is, azért cserélte le a játékost 20 perccel a mérkõzés vége elõtt, mert tartottak attól, kiállítja a játékvezetõ, annak ellenére, hogy már több, mint fél órát játszott Rooney egy sárga lappal.

"Rooney minden szerelést meg akar nyerni. Lecseréltem, mert félõ volt, hogy piros lapot kap" - tette hozzá Capello.
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!