Club America 1-1 Manchester United

A Vörös Ördögök döntetlennel kezdték a felkészülési időszakot, Juan Mata gólja mentette meg a csapatot a vereségtől.


Magabiztos labdajáratás jellemezte a mérkőzés elejét manchesteri részről, míg a mexikóiak kontrákra rendezkedtek be.

 

Kellett bő tíz perc, mire helyzeteket is láthattunk. Először Mitchell remek betörése után lőtt Martial kapu fölé, majd Mata próbálkozott 14 méterről, lövése azonban a kapufáról visszapattant a mezőnybe.

 

A 16. percben Mitchell és Martial összjátéka után is lehetőség adódott a United előtt, ám ez is kimaradt.

 

Aktívabbnak tűnt a bal szárny, Shaw és Mitchell sokat voltak játékban, miközben a középpálya jól szűrte a Club America egy-egy megindulási kísérletét. Ennek is köszönhetően a debütáló Grant kapusnak nem sok dolga akadt a félidő első felében.

 

Nem úgy a 27. percben, amikor a mexikóiak a védelem mögé kerültek, egy csel után tisztára játszotta magát a játékosuk, közeli lövését azonban hárította Grant. Sőt, hat perc múlva bravúrt is be kellett mutatnia a portásnak; McTominay adta el a labdát saját térfelén, Martinez nagyszerű cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, lövőhelyzetet alakított ki magának, de Grant nagyot védett, majd a kipattanóra rávetette magát.

 

Kicsit visszaesett a manchesteri játék színvonala, sokkal több időt töltött ellenfele térfelén a Club America, de csak szögletekig jutott el.

 

A félidő végén Martial 26 méterről leadott szabadrúgása tévesztett célt - jó fél métert tévedett a francia támadó.

 

A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok; a United előtt több lehetőség adódott, ám egyelőre csak kapufáig sikerült eljutniuk Valenciáéknak.

 

 

Kicsit meglepő volt, hogy Jose Mourinho csak kettőt cserélt a szünetben; Joel Pereira és Tim Fosu-Mensah léphetett pályára. Előbbinek komoly dolga is akadt a félidő elején, nagyot hárított Herrera labdaeladását követően.

 

Jobban játszott a második játékrészben az ellenfél, melynek az 59. percben meg is lett az eredménye; egy kiváló baloldali beadást Martin védhetetlenül fejelte a kapuba. Bailly nagyon elszámolta a labda ívét.

 

Két perc múlva közel került az egyenlítéshez a United. Balról érkezett labda a tizenhatosra, Mata levette, de szerelték, majd Shaw csapott le a játékszerre, tekerése azonban centikkel elkerülte a kaput.

 

Hosszú percekig képtelenek voltak helyzetig eljutni a Vörös Ördögök, az ellenfél remekül védekezett, ám a 78. percben végre megtört a jég. Darmian ellen szabálytalankodtak a bal oldalvonal mellett, a megítélt szabadrúgás átszállt mindenki felett, de Chong megmentette a túloldalon. Befelé cselezett, beadása a hosszún érkező Herrera elé szállt, a baszk középpályás fejese azonban a kapufáról kipattant, egy védő próbált felszabadítani, de rövidre sikerült, Mata pedig 12 méterről a hálóba lőtt, 1-1!

 

Jót tett a gól a manchesterieknek, akik próbáltak újabb gólt szerezni, bár ez a törekvés csak néhány percig tartott, így maradt az 1-1.

 

Pozitívum, hogy több fiatal is bemutatkozott, több játékos 45 percnél többet játszott, ám nagyon meglátszott, hogy a szezon első találkozója volt ez. Chong kifejezetten élénken mozgott!

 

 

Felkészülési mérkőzés
Club America 1-1 Manchester United
University of Phoenix Stadium

 

United: Grant(J.Pereira 46.) - Valencia(Fosu-Mensah 46.), Bailly, Smalling, Shaw(Greenwood 76.) - Herrera, McTominay(Tuanzebe 87.), A.Pereira - Mata(Gomes 87.), Martial(Darmian 62.), Mitchell(Chong 62.)
Cserék: Williams; Hamilton, Garner; Bohui

 

Gólszerző: Martin 59' illetve Mata 78'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!