Mata: Szeretek Alexis mellett játszani

Juan Mata elárulta, élvezi, hogy az Egyesült Államokban más poszton, visszavont ékként szerepelhet.


A tapasztalt spanyol az AC Milan és a Liverpool elleni mérkőzéseken is Alexis Sanchez társaként kezdett a csatársorban és valószínűleg ugyanezt a posztot fogja majd elfoglalni a Real Madrid elleni utolsó International Champions Cup meccsükön is.

 

"Ez egy más felállás" - kezdte Mata hétfői edzésük előtt Miamiban.

 

"Szerintem a menedzser megpróbálja az összes felnőtt csapatbeli kerettagot integrálni a kezdőcsapatába, én pedig jól éreztem magamat."

 

"Azt gondolom, hogy ez egy olyan játékrendszer, amely ellen nagyon nehéz játszani és az elmúlt két mérkőzésen Alexis társaként kaptam szerepet a támadósorban. A Real Madrid akadémiáján még gyerekként játszottam csatárt és szeretek a tizenhatoson belül lenni, szóval ez rendben van."

 

"Eltelt azóta néhány év, hogy ebben a pozícióban játszottam, de szerintem ha valaki egyszer elsajátítja az adott pozícióban szükséges kompetenciákat, azokat nem felejti el. Most azon vagyok, hogy ebben a pozícióban nyújtsak jó teljesítményt és megpróbáljak gólt szerezni."

 

Mata a Vörös Ördögök eddigi négy Egyesült Államokbeli mérkőzéséből nagy mértékben kivette a részét, ugyanis háromszor kezdőként, egyszer, a San Jose Earthquakes ellen pedig félidőben beállt csereként léphetett pályára.

 

Juan ráadásul a góllövő listára is fel tudott iratkozni, amikor a Club America ellen Arizonában játszott 1-1-re végződött találkozón ő szerezte a manchesteriek találatát.

 

Mivel különböző okok miatt a felnőtt csapat keretéből számtalan játékos nem áll rendelkezésre Amerikában, így a világbajnok játékosnak rengeteg játékperc van már a lábában, de ő fittnek és élesnek érzi magát.

 

"Igen, több percet töltöttem a pályán most, mint amennyit a korábbi évek felkészülési időszakaiban szoktam, mivel sok játékosunk nem lehet itt, de jól érzem magam" - tette hozzá.

 

"Öt mérkőzésünk volt lekötve itt, amelyből az utolsót majd holnap játsszuk, de minden rendben van velem kapcsolatban. Szeretek sokat játszani, jobban érzem magamat, amikor sokszor kell pályára lépnem, úgyhogy remélhetőleg a Leicester ellen 100%-ig készen fogok majd állni."

 

 

Mata úgy érzi, az első hallásra is izgalmasnak hangzó Real Madrid elleni összecsapásuk méltó módja lesz annak, hogy befejezzék idei nyári túrájukat.

 

"Ez az utolsó napunk a zárómeccsünk előtt, és Miamiben vagyunk."

 

"Szerintem nagyon jó újra itt, az Államokban lenni. Néhány napot edzettünk Los Angelesben, aztán pedig sok meccset játszottunk. Szerintem jó két hetes edzőtáborunk volt itt."

 

"A Real Madrid egy nagyszerű csapat, remek játékoskerettel. Julen Lopetegui személyében új edzőjük van, akit mi nagyon jól ismerünk, de a játékosaik is többé-kevésbé ugyanazok maradtak. Ők a világ egyik legnagyobb klubja. Lehetőségünk lesz néhány fiatal játékosunkat is bevetnünk ellenük, amely szerintem hatalmas élmény és tapasztalat lesz számukra. Szerintem ez a tökéletes befejezése az amerikai túránknak."

 

A Real Madrid után a Manchester United visszatér Európába, azon belül is Németországba, ahol a felkészülésük utolsó mérföldköveként a Bayern München vendégei lesznek, majd augusztus 10-én már indul is számukra a Premier League szezonja a Leicester City elleni találkozóval.

 

Mata úgy érzi, számukra a csapat erőnléti állapota sokkal nagyobb prioritást élvez, mint a felkészülés során elért jó eredmények.

 

"Természetesen születhettek volna más eredmények is, de szerintem a felkészülési szezon legfontosabb aspektusa, hogy jó fizikai állapotba kerüljünk és készen álljunk az első tétmérkőzésünkre, amely rögtön nagyon fontos lesz."

 

"Az eredmények nem fontosak most - a legfontosabb, hogy sérülések nélkül, jó fizikai és mentális állapotban érkezzünk meg az első meccsünkre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!