Bayern München 1-0 Manchester United

Véget ért a United felkészülési szezonja. Mondhatni szerencsére, mert sem az eredményekkel, sem a pályán látottakkal nem lehetünk elégedettek.


A találkozó első három perce 1-1 helyzetet hozott, mindkét esetben jobboldali beadásból alakult ki lehetőség, de míg Mata beadását kivágták a védők Rashford elől, addig a másik oldalon De Gea szedte össze a szélről érkező átadást.

 

A 7. percben szép támadás végén Thiago lőtt 16 méterről, De Gea nagyot védett, a kipattanót a védelem kivágta a tizenhatoson kívülre. Nagyszerű lövés volt, a védés is remekre sikerült.

 

Az első 15 perc pozitívuma volt Pereira és Fred játéka, míg a védelem oszlopa pedig egyértelműen Bailly volt.

 

A 18. perc végén Thiago passza után Gnabry tüzelt 20 méterről, De Gea eszén azonban nem tudott túljárni.

 

Több időt töltöttek a csapatok a manchesteri térfélen, a United alig veszélyeztetett a félidő feléig, szinte csak a védekezés volt cél.

 

Sajnos a játékrész maradék része sem hozott változást, a Bayern próbált támadni, olykor lövésig is eljutott a német bajnok, ám ezeket De Gea hárította. A United pedig szinte csak a védekezéssel volt elfoglalva, még ha azért azt nem lehet elmondani, hogy benyomta volna ellenfelét a tizenhatosra Niko Kovac csapata.

 

Gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a játékosok. A Unitedtől nem láttunk semmi újat, továbbra is a defenzív foci a fontos Mourinho számára.

 

 

Rosszul indult a második félidő a manchesteriek számára, hiszen megsérült Bailly, aki Gnabry-val ütközött. Le is kellett cserélni az elefántcsontparti labdarúgót, aki helyére Smalling állt be.

 

Egyórányi játék után megszerezte a vezetést a hazai alakulat; egy balról elvégzett szögletet fejelt közelről a kapuba Martinez. Darmian nagyon lemaradt emberéről...

 

A bekapott gól után sem igazán aktivizálta magát Mourinho gárdája, ráadásul a portugál menedzser amikor cserére szánta el magát, lehozott két támadót, akik helyett védők érkeztek, mintha a United vezetne és meg kellene tartani az előnyt mindenáron.

 

Ahelyett, hogy az angolok rohantak volna az egyenlítésért, majdnem a Bayern duplázta meg előnyét a 80. percben, amikor egy lapos beadást Goretzka tekert a rövid felső mellé. Sőt, 3 perc múlva ismét nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt. A jobb szélen Rafinha futott el gyönyörűen, kapta is a labdát, amit erősen a kapu elé bombázott, ám minden társ lemaradt az átadásról.

 

Már csak két perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor 2-0-ra módosult az állás...legalábbis néhány másodperc erejéig. Történt ugyanis, hogy Koman zseniálisan ugratta ki Robbent, aki szélről tört befelé, az átadást pedig egyből a kapuba lőtte. Viszont kiderült, hogy a holland játékos lesen volt, így érvénytelen lett a gól, maradt az 1-0 hazai szemszögből.

 

Egy újabb találkozó, mely alatt a támadófoci minden létező módját nélkülözte a Manchester United.

 

 

Felkészülési mérkőzés
Bayern München 1-0 Manchester United
Allianz Arena

 

United: De Gea(Grant 78.), Darmian(Jones 75.), Lindelöf(Tuanzebe 78.), Bailly(Smalling 50.), Shaw(Mitchell 78.), Fred(Chong 78.), Herrera(Garner 82.), Andreas, Mata(McTominay 65.), Rashford(Fosu-Mensah 65.), Alexis
Cserék: Greenwood

 

Gólszerző: Martinez 59'
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!