Shaw már alig várja az új szezont

Már csak pár nap és kezdetét veszi a Premier League új szezonja, Luke Shaw pedig készen áll José Mourinho hívására és magabiztos azt illetően, hogy a Manchester United kerete harcban lehet a Premier League bajnoki címéért.


Várhatóan Shaw is a kezdőcsapatban kap majd helyet pénteken este a Leicester City vendégjátékakor, miután a nyáron számos alkalommal biztató teljesítménnyel rukkolt elő.

 

Az Aon Training Complexben a héten adott interjújában a 23 éves védő magabiztosan és optimistán beszélt az előttük álló szezon kapcsán.

 

"Ez egy nagyon kemény, de hasznos felkészülési szezon volt" - kezdte Shaw.

 

"Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, úgyhogy mindenki nagyon várja már, hogy újra a pályán lehessünk és élvezzük a Premier League-et."

 

"Amint lejátszol néhány felkészülési mérkőzést, azonnal azt akarod, hogy kezdődjön már a bajnokság. Várjuk a tétmérkőzéseket és idén szeretnénk valami jót elérni, tehát mindannyian égünk a vágytól, hogy bizonyíthassunk."

 

A Manchester United a Tottenham Hotspur személyében mindössze egyetlen top 6-beli riválisával találkozik majd az új szezon első 8 fordulójában. Ez lehetőséget biztosít a csapatnak, hogy megfelelően összeálljanak és jelezzék a bajnokság többi csapatának, hogy mire számíthatnak tőlük.

 

Miután José Mourinho a nyár folyamán olyan játékosokkal erősítette meg keretét, mint a fiatal védő, Diogo Dalot, a brazil válogatott Fred vagy a harmadik számú kapusnak érkező Lee Grant, így Shaw szerint a riválisok többre számíthatnak a Unitedtől, mint hogy feltudják velük venni a kesztyűt.

 

"Mindannyian tudjuk, mennyire fontos lenne egy gyors és jó kezdés számunkra" - tette hozzá.

 

"Rögtön három ponttal akarunk indítani és ha megnézzük a szezon eleji sorsolásunkat, akkor kijelenthetjük, hogy a maximális pontmennyiséget kell begyűjtenünk, hogy aztán a szezon további részében is megfelelő ütemben tudjunk hozzátenni ezekhez."

 

"Úgy érzem, hogy ebben a szezonban megtudjuk csinálni. Nagyon erősnek érzem magunkat erre a szezonra. Van néhány játékosunk, akik egy nagyon jól sikerült világbajnokságot követően térhetnek vissza közénk, emiatt pedig nagyon jó a hangulat, úgyhogy már mindenki nagyon várja, hogy a Uniteddel is jó szezont futhasson."

 

 

A pénteki szezonnyitón bevethető játékoskeret létszáma növekedett, miután Phil Jones, Victor Lindelöf és Marcus Rashford is pályára léphetett múlt vasárnap a Bayern München elleni utolsó felkészülési meccsen.

 

Shaw hiszi, hogy a klub vörös mezének felöltése iránt érzett szenvedélyük vezetheti őket odáig, hogy pénteken pályán lehessenek a Leicester ellen.

 

"Úgy érzem, hogy lenyűgöző keretünk van, amely rendelkezik mélységgel és szerintem minden egyes játékos hozzájárul a teljesítményünkhöz a maga módján."

 

"Mostanra már visszatérhettek közénk és nem lepne meg, ha a pályán láthatnám őket pénteken, mert mindenki ott akar lenni a szezon első meccsén és hozzáakarja segíteni a csapatot valami különlegeshez ebben az idényben."

 

Shaw maga is arra számít, hogy ott lesz az öltözőfolyosón a kivonulásra várók között, miután a csapat összes felkészülési meccsén szerepelt, a válogatott bekk pedig eltökélt, hogy megmutassa a csapat szurkolóinak, hogy mire is képes.

 

"Nagyon jól érzem magam és tényleg készen állok arra, hogy pénteken kezdőként lépjek pályára, ahogyan az egész szezonra is."

 

"A lejátszott mérkőzések, illetve a pályán töltött percek számát illetően ez volt pályafutásom legjobb felkészülési szezonja. Tudom, hogy képes vagyok jobb teljesítményre is, de a legfontosabb dolog az volt, hogy megfelelő mennyiségű időt töltsek a pályán, én pedig most úgy érzem, hogy elég friss vagyok ahhoz, hogy a Leicester ellen kezdjek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!