Cél, hogy a szurkolók büszkék legyenek

A Premier League új szezonjának kezdete vészesen közeleg, így Juan Mata és Ander Herrera felvázolták ambícióikat és beszéltek arról is, miként segítette bajnoki rajtra való ráhangolódásukat a felkészülési szezon.


Az Inside Unitednek nyilatkozva a spanyol játékosok elárulták, már jó ideje a Vörös Ördögök nyitómérkőzésére, a Leicester City ellen az Old Traffordon vívandó bajnokira koncentrálnak.

 

"Természetesen. A fejemben már augusztus 10-e, [angol idő szerint] este 8 óra jár" - kezdte Herrera.

 

"Az ember fejében folyamatosan ott motoszkál, hogy ki ellen játszik, mit fog csinálni a Leicester a meccsen, és hogy meg kell nyernünk a meccset ahhoz, hogy a lehető legjobb módon tudjuk kezdeni a szezont."

 

Mata hozzátette:

"Egyértelmű, hogy a túra mérkőzései is foglalkoztattak minket, de végig ott volt az agyunk hátsó traktusában az első tétmérkőzésünk, amely ráadásul egy Premier League meccs lesz, és már nagyon várjuk. Szerintem minden egyes héten fizikálisan és mentálisan is erősebbek lettünk és remélhetőleg nem fognak minket sérülések hátráltatni abban, hogy készen álljunk a bizonyításra."

 

Herrera a Manchester United színeiben 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az előző szezonban, az FA-kupa menetelés során pedig két gólt is szerzett. Amikor ambícióiról kérdezték, a baszk középpályás annak fontosságáról beszélt, hogy a csapatot a saját céljai elé helyezze.

 

"Ha egy csapatnak jól megy, akkor minden egyes játékosának is jól megy" - folytatta.

 

"Az egyetlen dolog, amire gondolok, az hogy megpróbáljunk minden egyes mérkőzést megnyerni, de amíg minden tőled telhetőt megteszel a klubért, a csapattársaidért és a csapatért, addig a szurkolók elégedettek lesznek veled. Csak ez jár a fejemben - minden egyes mérkőzést megnyerni és nem aggódni a hosszútávú célokért - mindig csak a következő meccs foglalkoztat."

 

 

A United Egyesült Államokban töltött felkészülési túrája során Mata, Herrera és Scott McTominay részt vett egy közös rendezvényen az adidasszal együtt dolgozó környezetvédelmi szervezettel, a Parley for Oceans-szal, amely célja, hogy felhívja a figyelmet az óceánok élővilágának sebezhetőségére, és hogy az emberek mit tehetnek annak érdekében, hogy csökkentsék, újrahasználják vagy újrahasznosítsák műanyag szemeteiket.

 

"Szerintem nagyon fontos felismerni, hogy mindannyian képesek vagyunk segíteni, ha csak egy kicsivel is - én is egy kicsit hozzáteszek, te is - így pedig mindenki számára egy egészségesebb és boldogabb jövőt tudunk biztosítani a Földön" - jelentette ki Mata.

 

"Azt gondolom, hogy erre mindenkinek oda kell figyelnie" - vágott közbe Ander.

 

"Ha továbbra is élvezni szeretnénk a világ szépségét és a gyönyörű környezetet - a strandokat, a tengerpartokat - akkor mindenkinek segítenie kell."

 

 

Mivel a játékosok, az edzői stáb és a szurkolók is már teljes erejükkel a 2018/19-es szezon kezdetére koncentrálnak, Juan üzenetet küldött a közönségnek az idénynyitó előtt egy nappal.

 

"Köszönjük nekik mindazt a támogatást, amellyel a jó, és különösen amellyel a nem annyira jó pillanatokban is mellettünk állnak" - mondta a világbajnok középpályás.

 

"Éppen ezért, mint mindig, mi megpróbáljuk tudásunk legjavát adni. Néha jobban, néha rosszabbul játszunk, de én személy szerint, illetve az összes csapattársam azon lesz, hogy mindent kiadjunk magunkból a pályán."

 

"Meg kell próbálnunk büszkévé tennünk őket azáltal, hogy ezt a klubot képviseljük. Én a magam részéről nagyon büszke vagyok arra, hogy a Manchester United játékosa, Vörös Ördög lehetek és köszönöm mindnyájatoknak. Remélhetőleg sikerül boldoggá tennünk titeket a következő hónapokban."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!