Mourinho: A világ egyik legjobb menedzsere vagyok

José Mourinho védelmébe vette a Manchester Unitednél elért eredményeit és kijelentette, továbbra is ő a világ egyik legjobb menedzsere.


Csapata nehéz szezonkezdetét követően, amely során a Brighton és a Tottenham Hotspur ellen is pont nélkül maradtak a bajnokságban, José Mourinho heves kritikák kereszttüzébe került.

 

Pénteki sajtótájékoztatóján azonban ismét felvette a kesztyűt, amikor azt mondta, múltbeli sikerei okán nem igazságos, hogy összehasonlítják kollégáival, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppal és a Tottenhamet vezető Mauricio Pochettinoval.

 

"Én a világ egyik legnagyszerűbb klubjának vagyok a menedzsere, de emellett a világ egyik legjobb menedzsere is vagyok" - kezdte a portugál.

 

Amikor arról kérdezték, akkor is megállja-e a helyét ez az állítás, ha nem sikerül bajnoki címet nyernie a Uniteddel, Mourinho így felelt:

"Természetesen."

 

"Feltették ezt a kérdést annak a menedzsernek is, aki az előző szezonban harmadik helyen végzett a csapatával a Premier League-ben? És annak a menedzsernek, aki a negyedik helyen végzett a csapatával? És aki az ötödiken?"

 

"Nagy sikert értem el az előző szezonban. Ez az a dolog, amit Önök valószínűleg nem akarnak beismerni. Én kielemzem a saját magam teljesítményét és számomra az fontosabb, hogy mit gondolok én, annál, hogy mit gondolnak Önök."

 

"Szerintem két szezonnal ezelőtt egy fantasztikus idényt futottunk az Európa-liga megnyerésével. Idén tavasszal mindenki azt gondolta, az Atletico Madrid lenyűgöző, mert megnyerték az Európa-ligát, azután, hogy kiestek a Bajnokok Ligájából. Mi vagyunk az utolsó csapat Angliában, amely rangos európai trófeát tudott nyerni."

 

"Nyolc bajnoki címmel rendelkezem. Én vagyok az egyetlen menedzser, aki Angliában, Olaszországban és Spanyolországban is nyert bajnokságot. És a nyolc bajnoki címmel - amelyek nem kis címek, nem kis országokból, hanem 8 cím nagyon fontos helyekről - együtt is azt tudom mondani, hogy az előző szezonbeli ezüstérmünk az egyik legnagyobb futballban elért sikerem."

 

"Nem értenek egyet? Ehhez megvan a joguk. Ez nem jelent problémát számomra."

 

A United menedzsere még a német filozófustól, Georg Wilhelm Friedrich Hegeltől is idézett, amikor saját összesített mérlegét vette védelembe a csapatnál.

 

"Olvasnak filozófiát? Csak hogy Hegelt hozzam példaként, az igazság a teljességben van."

 

 

A hétfői, Tottenham elleni zakó Mourinho edzői karrierének legsúlyosabb hazai pályán elszenvedett veresége volt, amellyel az 13. helyen szerénykedve hat pontos lemaradással követik csak az éllovas Liverpool, Chelsea, Tottenham, Watford kvartettet, de négy egység a hátrányuk a bajnoki címvédő Manchester Cityhez képest is.

 

A lefújást követően a portugál szakember nem tűnt el azonnal a játékoskijáró sötétében, hanem az egészen a mérkőzés végéig kitartó Stretford End előtt percekig tapsolta a szurkolókat, akik relatíve pozitívan reagálták le mindezt.

 

A valószínűleg számára is váratlanul meleg fogadtatás ellenére Mourinho szerény tudott maradni, de azt elmondta, hogy a United öltözőjében mindez nagyon pozitív hangulatot varázsolt a Burnley elleni felkészülésre.

 

"Tudom, hogy a stadionok többségében hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a győztes menedzser örömittasan ugrál, bemegy a közönség közé és a kamerába tolja az arcát" - tette hozzá Mourinho.

 

"Velem ez nem fordul elő. Normális esetben én vagyok az első, aki távozom győzelem esetén."

 

"De egy fontos mérkőzésen elszenvedett hazai vereség után nem így viselkedek. Ki kellett mennem a pályára és látnom kellett a reakciókat. Mindkét véglet elképzelhető volt előzetesen, de végül úgy alakult, hogy nagyon megérintettek a történtek, a csapat pedig úgy érzi, hogy nagy támogatás áll mögöttük."

 

"Valószínűleg ezek miatt ez a hét nem volt egyáltalán nehéz számunkra. Ez egy olyan hét volt, amely során az emberek pozitívak voltak és meg voltak róla győződve, hogy sokkal többet érdemlünk annál, mint amit hétfőn kaptunk."

 

"Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap, de a játékosok pozitívak."

 

Mourinho annak a tényét is megerősítette, hogy tárgyalnak Anthony Martial szerződésének meghosszabbításáról, de elmondása szerint a felek egyelőre még nem jutottak egyezségre.

 

"Még várnunk kell addig, amíg ez hivatalossá válik, mert jelen pillanatban még nem az."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!