Mourinho a kupákról, Ronaldoról és a Burnleyről

José Mourinho hosszú interjút adott a Manutd.com stábjának pénteki sajtótájékoztatója előtt, ahol a hét fontosabb eseményeit részletezte a vasárnapi Burnley elleni mérkőzést megelőzően.


Először is, mi a reakciója arra, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében a Juventus, a Valencia és a Young Boys lesznek a csapat ellenfelei?

"Nehéz csoport lesz nekünk is, és az ellenfeleinknek is. Egy nehéz csoport, az egyik legnagyobb döntőre esélyes csapattal [Juventus], akik hihetetlen befektetést eszközöltek egy már amúgy is fantasztikus kerethez, szóval ők nagyon nagy esélyesek. A Valencia Spanyolország négy legjobb csapatának egyike, ez pedig magáért beszél. Mint tudjuk, a Young Boys a negyedik kalapból került a csoportunkba, amelyre a világ nagy részén azt mondanák, hogy nincs esélyük a továbbjutásra, de valamilyen oknál fogva kvalifikálták magukat. Elmentek Horvátországba és a play-offban legyőzték a Dinamo Zagrebet, és valahogy a Baselen is felülkerekedtek és megnyerték a svájci bajnokságot. Ráadásul műfüvön játszanak, amely számukra előnyt, a többi csapatnak pedig hátrányt jelent majd."

 

Vitathatatlan, hogy a legnagyobb figyelem Cristiano Ronaldo visszatérését fogja övezni az Old Traffordra, ahogyan történt az öt évvel ezelőtt is, még amikor a Real Madrid az Ön irányítása alatt állt. Hasonlóan kedves fogadtatásra számít az Álmok Színházától ezúttal is?

"Szerintem ő szeret idejönni. Amikor a Real Madriddal itt játszottunk, az volt az érzésem, hogy örül a visszatérésnek és hogy újra az Old Traffordon játszhat, de emellett boldog volt a góljától és a győzelemtől is. Ezúttal a Juventus mezében tér vissza, ahova azért igazolt, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, így az Old Traffordra is gólok és a győzelem reményében érkezik majd. De az Old Trafford kedveli őt és a közönség mindig pozitívan áll hozzá, amely nagyszerű dolog."

 

 

Megtörtént a Ligakupa 3. fordulójának sorsolása is, ahol a Derby County együttesét kaptuk. Nem lesz furcsa, hogy egykori játékosa, Frank Lampard ellen kell meccselnie, csak most már menedzserként?

"Nem gondolom ezt furának, inkább szépnek. A Portonál és a Chelsea-nél lévő első generációs csapataim tagjai már befejezték karrierüket, és többen menedzserek lettek. Frank az első, akivel ellenfélként kerülök szembe, de egyáltalán nem fura ez nekem. Mindig is menedzser akart lenni. Szerintem az ő legfőbb célja, hogy a Championship első két helyén végezve feljussanak, de természetesen az előző szezonban is találkoztunk a Derby County-val az FA-kupában, akkor is az Old Traffordon, és amikor egy Championship csapat egy Premier League-eshez látogat, az mindig különleges motivációt rejt magában számukra."

 

A hét történései közé tartozik az is, hogy Luke Shaw meghívót kapott az angol válogatott keretébe. Ez a jutalma a szezon pozitív kezdésének?

"Három nagyon jó mérkőzés. Mondhatnánk, hogy csak három, de azt is, hogy három végigjátszott mérkőzés, úgyhogy örülök neki. Szerintem emellett jó tapasztalatot is jelent majd neki, hogy játszhat a válogatottban. Spanyolország és Svájc kiváló ellenfeleik lesznek, úgyhogy remélhetőleg játéklehetőséghez juthat majd."

 

Összességében van olyan érzése, hogy a játékosok égnek a vágytól, hogy bizonyítsanak a Burnley ellen?

"Igen. Vannak ilyen és olyan vereségek. A vereség mindig nulla megszerzett pontot jelent, de nem mindig ugyanolyanok. Csalódottság érzése van úrrá a csapaton és hogy a Tottenham elleni eredmény egyáltalán nem tükrözi igazságosan a valóságot, messze nem, de a hét során a játékosok mindezt motivációvá alakították át és ez a hét ismét nagyon jó hangulatban telt. Abban reménykedünk, hogy ugyanolyan jó játékkal tudunk előrukkolni, mint a Tottenham ellen, csak nagyon, de nagyon más végeredménnyel.

 

José Mourinho a Turf Mooron 2018. augusztus 30-án

 

Személyesen is megtekintette a Burnley Európa-liga play-off mérkőzését az Olympiakosz ellen, ugye?

"Igen. Tudtam, hogy sok változást fognak eszközölni a kezdőcsapatukban, és a látott játékosok közül a legtöbben csak a kispadon fognak ülni vasárnap. De arra az ilyen alkalmak mindig jók, hogy meglehessen figyelni a csapatok mozgását, játékát és összehasonlítsuk azzal, amit a videókból és az elemzésekből megtudtunk, úgyhogy jó tapasztalatot jelentett mindez."

 

Az elmúlt két szezonban sikerült nyernünk a Turf Mooron. Fizikálisan kihívást jelent a Burnley ellen játszani?

"Az igaz, hogy ott nyerni tudtunk, de otthon viszont nem. Azt hiszem, hogy hazai pályán kétszer is döntetlent értünk el ellenük - 0-0 és 2-2. Mindig nehéz ellenük játszani. Versenyképesek, agresszívek és minden egyes labdáért megharcolnak. Ha erre nem állsz készen, akkor sokkal nehezebb dolgod van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!