Shaw: Mourinho jogosan kritizált

Luke Shaw elismerte, José Mourinho jogosan kritizálta őt nyilvánosan és szerinte a Manchester United menedzserének kulcsszerepe van abban, hogy visszatérhetett az angol válogatottba.


A 23 éves baloldali védő köszönhetően jó szezonkezdetének 18 hónap után ismételten meghívást kapott a Háromoroszlánosok keretébe, akik Svájc és Spanyolország ellen készülnek.

 

Shaw korábban José Mourinho meccsnapi kereteibe is csak elvétve tudta beverekedni magát a Unitednél, ráadásul előfordult olyan eset is, hogy saját maga kérte lecserélését a portugál menedzsertől, annyira rosszul játszott.

 

Mindazonáltal Shaw amellett, hogy eddig a szezon minden tétmérkőzésének összes percét a pályán töltötte a Unitedben, jó benyomást is keltett játékával, és amikor a Mourinhoval való viszonyáról kérdezték, így felelt:

"Szerintem elégedetlen volt velem, mert tudta, hogy sokkal többre vagyok képes. Ha visszatekintek, akkor valószínűleg igaza volt."

 

"Kemény néhány év volt, de mentálisan erősebbé tett. Bizonyítani akartam neki, hogy képes vagyok arra, amire ő azt mondta, hogy nem."

 

"Volt egy beszélgetésem a menedzserrel a szezon előtt, és akkor azt mondta, hogy szeretné ha maradnék."

 

"Felnőtté váltam. Azt is mondhatnánk, hogy srácból férfivé lettem. Tudom, hogy mit kell tennem a saját érdekemben. A Manchester Unitedben akarok játszani, itt akarok maradni és bizonyítani azt, hogy a csapat hasznára tudok lenni."

 

 

Shaw stabil tagja volt Louis van Gaal együttesének egészen addig, míg 2015. szeptemberében kettős lábtörést nem szenvedett egy PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, amely kapcsán elárulta, mentálisan nagyon sokat kivett belőle az utána következő rehabilitáció.

 

"Pszichológushoz jártam. A lábtörésem időszaka nagyon kemény volt" - tette hozzá.

 

"Az elmúlt évek során kapott összes szurkálódás hajtott a célom felé."

 

"Bizonyítani akartam mindenkinek, hogy nem volt igazuk és vissza akartam térni a legjobb formámba. Mérkőzésekre van szükségem ahhoz, hogy maximális erőnléti állapotba kerüljek és motivált tudjak lenni. Most úgy érzem, hogy újra a régi önmagam vagyok."

 

Shaw visszatérése az angol válogatott keretébe azzal járt, hogy klubbéli csapattársa, a világbajnokságon öt mérkőzésen is Gareth Southgate csapatában szereplő Ashley Young kimaradt.

 

 

Amikor csapattársa válogatottból való kimaradásáról kérdezték, Shaw így nyilatkozott:

"A világbajnokság során Ashley nagyon jó teljesítményt nyújtott, egyike volt a csapat kulcsjátékosainak."

 

"Természetesen együtt érzek vele, de ez ezzel együtt lehetőség számomra."

 

"Biztos vagyok benne, hogy Gareth számára nagyon nehéz a keret kiválasztása. Van még néhány baloldali védő a bajnokságban, aki magas szinten teljesít. Azt gondolom, hogy Gareth számára kellemes probléma, hogy ilyen nehéz választási döntései vannak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!