Mikor játszanak a sztárjaink?

Itt az első nemzetközi szünet a bajnoki szezonban. Egy emlékezetes világbajnokság után, tizennégy United játékost választottak ki, hogy képviseljék a különböző nemzeti válogatottakat, mind tét, mind barátságos mérkőzéseken.


Minden európai nemzet képviselteti magát az újonnan alapított UEFA Nemzetek Ligájában, mostantól novemberig. Közben az Európán kívüli gárdák megmérkőznek barátságos mérkőzéseken és a saját kvalifikációkon.

 

Anglia: Luke Shaw hatásos szezonkezdete eredményeként bekerült Gareth Southgate angol válogatott keretébe. Ez az első alkalom 2017 óta, hogy bekerült a Háromoroszlánosok közé, ahol a védő együtt szerepelhet majd két Unitedes csapattársával, Jesse Lingarddal és Marcus Rashforddal. A Nemzetek Ligájában Anglia Spanyolországot fogadja a Wembley-ben, majd Svájcot barátságos mérkőzésen a King Power Stadionban.

 

 

Argentína: A felépült Sergio Romero lesz a Manchester United egyetlen képviselője az argentin válogatottban, miután Marcos Rojo még mindig a világbajnokságon összeszedett sérülésével bajlódik. A dél-amerikai nemzet két barátságos meccsen lép majd pályára az Egyesült Államokban. Kaliforniában Guatemalával néznek szembe, majd keletre utaznak és New Jersey-ben Kolumbiával találkoznak.

 

Belgium: Marouane Fellaini és Romelu Lukaku újra bekerült a Roberto Martinez által irányított belga válogatottba. A két Vörös Ördög Glasgow-ba utazik majd, hogy szembekerüljön a skótokkal egy felkészülési mérkőzésen, minek után a Nemzetek Ligájában mérkőznek meg az esélytelenebbnek számító Izlanddal.

 

 

Brazília: Az újonnan érkező Fred is behívást kapott Andreas Pereirával egyetemben. Az ötszörös vb győztes az Egyesült Államokkal és El Salvadorral játszik majd két barátságos meccsen.

 

Elefántcsontpart: Eric Bailly bekerült hazája csapatába, akik a következő évi Afrika Nemzetek Kupájába akarnak bekerülni. A védő, és a kétszeres győztes Elefántcsontpart azzal a Ruandával néz szembe, akiknek eddig még sosem sikerült a kvalifikáció.

 

Franciaország: Nyilvánvaló, hogy emlékeznek a nyári Paul Pogbára. A vb győztest behívták a "Kékek" első két Nemzetek Ligája megmérettetésére. Didier Deschamps fiai Németországba utaznak, hogy megmérkőzzenek az előző világbajnoki aranyérmessel, majd a hollandokat fogadják a Stade de France-ban.

 

 

Hollandia: Tim Fosu-Mensah, aki jelenleg a Fulhamben szerepel kölcsönben, játszhat majd Peru ellen barátságos meccset, majd Párizsba utaznak, ahol a regnáló világbajnokkal küzdenek majd a Nemzetek Ligájában.

 

Skócia: Miután már kétszer szerepelt a skót csapatban, Scott McTominay újra pályára léphet a válogatottban. Alex McLeish-ék Albániával nyitnak a Nemzetek Ligájában, de előtte még barátságos mérkőzésen küzdenek meg a Glasgow-ba látogató belgákkal, így McTominay szembekerülhet a két Unitedes csapattársával, Lukakuval és Fellainivel.

 

 

Spanyolország: A Vörös Ördögök hálóőre, David De Gea is bekerült hazája keretébe. A kapus és honfitársai a Wembley-ben néznek szembe Angliával, ahol ő is találkozhat majd klubbéli társaival, Shaw-val, Lingarddal és Rashforddal, majd a világbajnoki döntős Horvátország ellen bizonyíthatnak.

 

 

Svédország: Victor Lindelöf szerepelt a svédeknél a vb-n, majd miután mind a négy United meccsen pályára lépett, újra behívót kapott a svéd válogatottba az Ausztria elleni barátságos, és a törökök elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre.

 

 

Mérkőzés dátumok:

 

Szeptember 6, csütörtök:
Németország - Franciaország (Pogba) 20:45
Ausztria - Svédország (Lindelöf) 20:45
Hollandia (Fosu-Mensah) - Peru 20:45

 

Szeptember 7, péntek:
Skócia (McTominay) - Belgium (Fellaini, Lukaku) 20:45

 

Szeptember 8, szombat:
USA - Brazília (Fred, Pereira) 01:30
Argentína (Romero) - Guatemala 05:00
Anglia (Shaw, Lingard, Rashford) - Spanyolország (De Gea) 20:45

 

Szeptember 9, vasárnap:
Ruanda - Elefántcsontpart (Bailly) 15:30
Franciaország (Pogba) - Hollandia (Fosu-Mensah) 20:45

 

Szeptember 10, hétfő:
Svédország (Lindelöf) - Törökország 20:45
Skócia (McTominay) - Albánia 20:45

 

Szeptember 11, kedd:
Izland - Belgium (Fellaini, Lukaku) 20:45
Spanyolország (De Gea) - Horvátország 20:45
Anglia (Shaw, Lingard, Rashford) - Svájc 21:00

 

Szeptember 12, szerda:
Kolumbia - Argentína (Romero) 02:00
Brazília (Fred, Pereira) - El Salvador 02:30


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!