Southgate: Mourinho imádja Rashfordot

Gareth Southgate nem aggódik amiatt, hogy Marcus Rashford kevesebb játéklehetőséget kap az utóbbi időben a Manchester Unitednél, hiszi ugyanis, hogy José Mourinho "beleéli magát" a csatár világába.


Rashford a Premier League idei szezonjában eddig csak egy mérkőzésen volt kezdő, és mindösszesen 122 percet tölthetett a pályán, rövid távon pedig ezen a mérlegen nehéz is lesz javítania, ugyanis a Burnley elleni mérkőzésen Phil Bardsley megbólintásáért kapott piros lapja 3 mérkőzéses eltiltást ért számára.

 

Ehhez képest a 20 éves támadó az elmúlt napok során az angol válogatott vezéregyéniségé avanzsált, ugyanis ő szerezte hazája egy-egy gólját Spanyolország és Svájc ellen, amelyet világklasszisokra jellemző teljesítménnyel is megfejelt.

 

"Nagyon szerettük volna, hogy Marcus fontosnak érezze magát ezen időszak alatt" - kezdte a Háromoroszlánosok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate.

 

"Különösen fontos volt, hogy sikerüljön megjátszanunk őt a tizenhatoson belül és emlékeztessük arra, hogy mely területeken kell tartózkodnia ahhoz, hogy gólokat szerezzen."

 

"Biztos vagyok benne, hogy nőni fog az önbizalma azáltal, hogy sikerült két magas szintű ellenfél ellen is gólt szereznie."

 

 

Az Old Traffordra visszatérve a Wythenshawe-i születésű csatárnak ismételten Romelu Lukakuval, Alexis Sanchezzel és Anthony Martiallal kell megküzdenie a csapatba kerülésért, de Southgate gyakorlatias véleménnyel rendelkezik erről.

 

"Nem az én feladatom, hogy beleavatkozzak a klubok menedzsereinek döntéseibe" - tette hozzá.

 

"Nehéz dolguk van, a top hat csapatnál pedig igen mély keret áll rendelkezésre, amely hatalmas versenyhelyzetet is von maga után."

 

"José bele tudja élni magát Marcus világába. Nagy tisztelője a játékosának, de neki is van elvégzendő feladata. Az ő klubjánál is hatalmas a tülekedés a csapatba való bekerülésért, úgyhogy őt is meglehet érteni."

 

"Megértem azt, hogy a klub menedzserek milyen nehézségekkel küzdenek. Mindent meg kell tenniük azért, hogy megnyerjék a mérkőzéseiket. Ehhez pedig rotálniuk kell a keretüket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!