Mata blogja: Visszatér a Bajnokok Ligája

Az új szezon alatt is minden hétfőn új blogbejegyzéssel jelentkezik Mata, melyben a héten történtekről ír. Posztjában ezúttal a Bajnokok Ligája csoportkörének indulása szolgáltatta a fő témát.


Üdv mindenkinek,

 

Hétfőn egy különleges hét vette kezdetét. Visszatér a Bajnokok Ligája és nagyon motiváltak vagyunk, hogy egy jó szezont fussunk ebben a kupasorozatban. Mint mindannyian tudjátok, imádom a Premier League-et, de azt is tudjuk, hogy a Bajnokok Ligája a legnagyobb európai klubtorna és egyben a világ legfontosabb kupasorozata is, ahol minden csapat a végső győzelem vágyával lép pályára.

 

A Young Boys ellen kezdünk, akik mindannyiunk számára ösztönzést jelentenek, akik még nem játszottak ellenük. Hatalmas hiba lenne lebecsülni a svájci csapatot csak azért, mert nincs akkora nevük, mint a többi csapatnak, ugyanis elég rangos csapatok alkotják még a kvartettünket.

 

A Young Boys hatalmas előnnyel nyerte meg hazája bajnokságát az előző szezonban, és idén is úgy kezdtek, hogy minden mérkőzésüket megnyerték, köztük a csoportkörig vezető kupaselejtező párharcokat is. Egy nagyon jó formában lévő csapatról beszélünk, akik hatalmas motivációval lépnek majd pályára ellenünk, mint ahogy minden Manchester United ellen játszó csapat. Kemény kezdés lesz a Bajnokok Ligájában.

 

 

Ezt a hetet egy Watford elleni győzelem után kezdhettük, amelyet egy olyan stadionban arattunk, ahol nagyon nehéz jól szerepelni, úgyhogy magas az önbizalom szintje az öltözőben. Olyan keretünk van, amely minden egyes sorozatban esélyes, ezt pedig mindannyian megakarjuk majd mutatni. A svájci meccsünk után hétvégén a Wolverhampton Wanderers ellen játszunk majd. Bár ők egy friss feljutó klub, egyáltalán nem úgy játszanak. A Wolves megtartotta ugyanazt a stílust, amely az előző szezonban is jellemezte őket és már nyolc pontot sikerült összegyűjteniük. Ez mutatja, hogy a dolgaik igencsak rendben vannak.

 

Spanyolországban az éllovasok közül csak a Barcelona volt képes a maximális pontmennyiséggel zárni a fordulót, pedig legutóbbi meccsükön hátrányból kellett kiharcolniuk a győzelmet. A La Liga egy nagyon kemény bajnokság, az eheti eredményekkel ezt pedig maximálisan be is bizonyította.

 

Vasárnap Madridban a brit biciklistát, Simon Yates-et koronázták a Vuelta bajnokává. Legnagyobb gratulációmat küldöm neki, a csapatának és az egész brit kerékpársportnak azért, amit ebben az évben elértek Chris Froome és Geraint Thomas révén a Giro di Italia és a Tour de France megnyeréseivel. Ők sportáguk követendő példái, akiket az én hazámban is nagyon közelről figyelnek.

 

Mára ennyi volt. Remélem nagyszerű hetetek lesz.

 

Minden jót,

 

Juan


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!