Mourinho: a Young Boys elleni meccsek sorsdöntőek lehetnek

Jose Mourinho gárdája ma este megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája 2018/19-es szezonjának csoportkörében. A Vörös Ördögök a svájci Young Boys ellen lépnek pályára az alpesi ország fővárosában, Bernben. Mourinho a ManUtd.com-nak árulta el terveit, és hogy a keretet körüllengi az önbizalom, de egy esetleges debütálás lehetőségét is elhintette.


A mesterséges pálya volt az oka annak, hogy amellett döntöttél: Svájcban edzetek?

„Szükségünk volt arra, hogy ráérezzünk a talajra. Nem akartam, hogy enélkül érkezzenek meg a játékosok. Csak egy pár nappal jöttünk előbb a szokásosnál a játékosok érdekében, hogy hozzászokjanak a pályához a meccs előtt.”

 

Aggódnunk kell a műfüves pálya miatt, hiszen nem ehhez szoktunk?

„Nem akarok erről beszélni, mert nem akarom azt se, hogy a játékosok szájába adjam kifogásként már most. Inkább csak annyit mondanék, hogy más lesz, de meg kell oldanunk ezt a feladatot is.”

 

Mourinho szerint a műfüves talaj nem lehet kifogás

 

Az önbizalommal nem lehet gond a Burnley és a Watford elleni két idegenbeli győzelmet követően…

„Igen, magabiztosak vagyunk és jó passzban. Nyertünk két nehéz, idegenbeli meccset azok után, hogy előtte kettőt elveszítettünk és igen nagy volt rajtunk a nyomás. De még mindig azt állítom, hogy a Tottenham ellen is jól játszottunk, ami azóta is igaz a csapatra, rengeteg helyzetet alakítunk ki. Emellett a védekezésünkben is úgy érzem, sikerült stabilitást találnunk, a Bajnokok Ligáját pedig senkinek sem kell bemutatni. A szezonkezdet minden játékos számára motiválóerőként hat, szóval úgy gondolom, a srácok készen állnak”

 

A hazai bajnokságukban dominál a Young Boys – mire számítasz tőlük?

„Tavaly kikaptunk a Baseltől és pár évvel ezelőtt is nyertek a Manchester United ellen. Az elmúlt szezonban még vagy 15 pont különbség volt otthon a két csapat között, de most megtörték a Basel egyeduralmát és csak győzelmeik vannak a bajnokságban. A BL selejtezőkörét is abszolválták, úgyhogy egy nehéz csapatról beszélünk. Nem indulhatunk el azon az elven, hogy ez a csoport köztünk, a Valencia és a Juventus között fog eldőlni, mert a Young Boys is fontos tényező. Az ellenük vívott meccsek sorsdöntőek lehetnek a csoport végkimenetelét illetően.”

 

Diogo Dalot a kerettel van – úgy érzed szóhoz juthat ő is?

„Lejátszotta második meccsét is az U23-asokkal, a csapattal edz majdnem egy hónapja, pár napja 90 percet végigjátszott, egy erős srácnak tartjuk, 19 éves és fitt, úgyhogy igen, úgy érezzük, hogy ha kell, számíthatunk rá. Még Antonio Valencia hiányában is, akit végül nem hoztunk el a térde miatt, hiszen ez a talaj nem tenne a legjobbat neki, több választási lehetőségünk is van. Diogo, Darmian, Luke Shaw és Ashley Young is rendelkezésünkre áll, úgyhogy a csapat szélsővédő posztja be van biztosítva.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!