Young Boys 0-3 Manchester United

A Vörös Ördögök magabiztos rajtot vettek az idei BL-ben, még csak gólt sem kaptak, miközben Pogba vezérletével hármat lőttek.


Paul Pogba vezette ki a Vörös Ördögöket a berni stadion gyepére. Arra a gyepre, ahol végül meghatározó szerep jutott a franciának. De ne rohanjunk előre, hiszen a találkozó elején is volt mit nézni. Mindkét csapat intenzív játékkal rukkolt elő, bár ez azzal is járt, hogy jóval több hibát lehetett látni.

 

Az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott, egy baloldali beadás után Hoarau fejelt Lindelöf mellől a kapu mellé. Erős fejes volt, szerencsére az irányzékkal volt baj.

 

Romelu Lukaku próbált válaszolni az előző helyzetre, ám kisodródott helyről képtelen volt kaput találni. Nem sokkal később De Geának kellett nagyot nyújtóznia, Camara távoli kísérletét tolta léc fölé.

 

A félidő első felében nagyon lendületes, bátor játékot nyújtott a YB, szögletek, lövések jellemezték a játékát, de nagyon nagy gólhelyzetet azért nem alakítottak ki.

 

A játékidő felénél Shaw beadása után Rashford pörgetett, de csak a kapufát találta el.

 

Ezután Fassnacht percei következtek, több lövésig is eljutott, de szerencsére vagy a védelem, vagy De Gea mentett. Pedig a 33. percben leadott lövése igen kiválóra sikerült, ám a spanyol hálóőr megint kapu fölé tudta tolni a játékszert.

 

Ahogy vége lett Fassnacht perceinek, úgy jöttek csak igazán Pogba percei - még akkor is, ha az egész 45 percben nagyon aktív volt a francia. A 6-os mezt viselő játékos megindult előre, passzolt Frednek, akit szereltek, de a labda épp Pogba elé került, aki egy csel után ballal gyönyörűen bevarrta a jobb felsőbe, 1-0 a Unitednek.

 

 

Jól játszott Paul, a gól hab volt a tortán. Majd erre a habra feltett még egy koktélcseresznyét is, hiszen újabb találatot ért el. Már nem volt sok hátra a félidőből, amikor épp a középpályás tette ki szélre Shaw-nak a játékszert, az angol azonnal centerezni próbált, de Mbabu kezére pattant a labda, ami után tizenegyest lőhetett a csapat. Pogba állt a büntetőhöz és magabiztosan vágta be a léc alá, 2-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Szünetig már nem változott az eredmény, a lelkesen játszó svájciak talán jobban kinyílnak majd, mint tették a félidő elsőben.

 

A második félidő elején a hazaiak mindent elkövettek, hogy közelebb kerüljenek az ellenfélhez, de csak pontrúgásokig jutottak el, azokat pedig remekül levédekezte a manchesteri gárda. 

 

Fred révén majdnem nőtt a vendégek előnye, ám a középpályás próbálkozása centikkel elkerülte a kaput - a Vörös Ördögök már nem támadtak olyan intenzitással, mint az első játékrészben, sokkal stabilabb lett a játék a saját térfélen, így nem csoda, hogy alig akadt helyzete a hazaiaknak.

 

Ami veszélyt kialakítottak, az édes kevés volt az egyenlítés lehetőségéhez, főleg azután, hogy Anthony Martial háromra növelte a United előnyét; kinyílt a svájci védelem, Pogba ugratta ki Martialt, aki - ha kis szerencsével is, hiszen megpattant a lövése - a kapuba talált.

 

 

Ez a gól végleg megpecsételte a Young Boys csapatát, bár a játékosai küzdöttek, de az kevés volt a manchesteriek megtöréséhez olyannyira, hogy De Geának alig volt már dolga.

 

Összességében nagyon magabiztos sikert aratott a csapat, az arány lehetett volna még ennél is nagyobb - főleg mert a 93. percben les miatt nem adta meg a játékvezető Mata gólját - de idegenben, kapott gól nélkül lehozva a BL első meccsét nem rossz kezdés.

 

 

Bajnokok Ligája, H-csoport
Young Boys 0-3 Manchester United
Stade de Suisse

 

Vezette: Deniz Aytekin (GER)

 

Young Boys: Von Ballmoos, Mbabu, Camara, Von Bergen, Benito, Fassnacht(Ngamaleu 66.), Sow(Aebischer 58.), Sanogo, Sulejmani, Hoarau(Nsame 75.), Assale
Nem használt cserék: Wolfli, Bertone, Schick, Garcia

 

United: De Gea - Dalot, Smalling, Lindelöf, Shaw - Pogba(Pereira 75.), Matic, Fred(Fellaini 69.) - Rashford(Mata 69.), Lukaku, Martial
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Young, Sanchez

 

Gólszerző: Pogba 35', 44' (11-es), Martial 66'

 

Sárga lap: Assale illetve Fred
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!