Meggyőző debütálás Dalot-tól

Cikkünkben a Sky Sports szakértőinek elmélkedését olvashatjátok el, melyet nem más, mint a Manchester United tinédzserkorú, újdonsült jobbhátvédje, a portugál Diogo Dalot ihletett. A fiatal védő a Young Boys elleni BL-nyitányon – első Unitedes felnőtt meccsén – máris a kezdőben kapott helyet, teljesítménye pedig honfitársa, Jose Mourinho elismerését is kiváltotta.


Az ifjú luzitán a szezon elejét egy térdsérülés miatt kihagyni kényszerült, de a nyáron a Portótól 19 millió font ellenében érkező tehetség szemmel láthatóan máris behozta lemaradását a többiekkel szemben. Mourinho nem kisebb dicséretekkel halmozta el mentoráltját, minthogy véleménye szerint Dalot generációjának legjobb szélsővédője a világon. Vitatkozni lehet a menedzser állításával, az azonban bizonyos, hogy a szerda esti győzelemből a 19 éves szárnyvédő is kivette a részét és kivételes potenciálról tett tanúbizonyságot.

 

Dalot egyébiránt az ezúttal otthon hagyott Antonio Valenciát kellett, hogy helyettesítse a Vörös Ördögök védelmének jobb szélén, hiszen a műfüves pálya a szakmai stáb meglátása szerint komoly veszélyforrás lett volna az ecuadori térdére nézve. Dalot kapva kapott az alkalmon és már a meccs legeleje óta töretlen lendülettel és magabiztossággal vetette bele magát a párharcokba.

 

Dalot debütálása ígéretesre sikerült, reméljük a folytatás is hasonló lesz

 

Az első 30 percben háromszor is átgázolt az ellenfél balbekkjén, Loris Benitón, és bár a beadásai nem értek rendre célt, egyértelműen látható volt, hogy Mourinho igen nagyot húzhat a jövőben mind Luke Shaw, mind Diogo Dalot sebességével.

 

Támadó és védekező kvalitásai mellett, ami leginkább figyelemreméltó volt Dalot-tól, az nem más, mint önbizalma. Instant módon sugározta a komfortérzetet vörös mezében még úgy is, hogy eleddig csupán két ízben öltötte magára – akkor is csak az U23-asoknál – a United mezét. Bár még csak 19 esztendős, felnőttkarrierjében mindössze 32 meccsel a háta mögött, a Young Boys ellen érett labdarúgóként tudta le debütálását.

 

Nemcsak játéka, de a mérkőzés utáni nyilatkozata is arról árulkodik, hogy személyében nem csupán egy akadémistáról beszélhetünk. Amikor a versenyhelyzet fontosságáról kérdezték, a következőkkel reflektált: „Ez csak jót tesz a csapatnak, hiszen kell a versengés. Minden játékos szereti érezni a kihívást erejét” – mondta az MUTV-nek. „Az én dolgom is az, hogy megnehezítsem az edző döntését.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!