Minden, amit tudni érdemes a Wolves meccs előtt

Szombaton a Manchester United ismét a Premier League-ben gyarapíthatja tovább pontjainak számát, méghozzá a frissen feljutott Wolverhampton Wanderers ellen, hazai környezetben.


A Vörös Ördögök hangolása a hétvégi bajnokira meglehetősen jól sikerült, hiszen mint az köztudott Svájcban vendégszerepelt Jose Mourinho legénysége a hétközi Bajnokok Ligája nyitányon, ahol a Young Boys elleni háromgólos diadallal Pogbáék immár háromra növelték zsinórban elért győzelmeik számát.

 

Ezzel együtt is az Old Trafford legénysége komoly erőpróbának lesz kitéve, hiszen Nuno Espirito Santo Farkasai is remek formában látogatnak Manchesterbe. A nyáron jócskán megerősített West midlands-i klub egyértelmű célja a folyó szezonra nem csak hogy benn maradjanak a legfelső osztályban, de minél előbb bebiztosítsák helyüket a Premier League mezőnyében.

 

Svájcban nehezen indult a meccs, de végül bedaráltuk a Young Boys-t

 

Mik a csapathírek?

Nemanja Matic és Marcus Rashford is kihagyni kényszerül a találkozót, hiszen mindketten piroslapos eltiltásukat töltik a Watford és a Burnley elleni meccsen történt kiállításaik miatt. Marcos Rojo ugyan egyre közelebb kerül a visszatéréshez – múlt héten már az U23-asoknál is játszott -, de egyelőre még nem valószínű az argentin szerepeltetése.

 

Mi a helyzet a Wolves-nál?

Ami a vendégeket illeti, Nuno Espirito Santo nem számíthat a hátsérüléssel bajlódó Ivan Cavaleiro játékára. A portugál csatár legutóbb a Farkasok tavalyi, feljutással záruló szezonjában játszott tétmeccset, így debütálása a Premier League-ben egyelőre még várat magára.

 

Hogy kezdte a Wolves a szezont?

Nem lehet mondani, hogy Nuno Espirito Santo alakulata a babérjain ült volna a tavalyi feljutás után, hiszen egy nagy rakás játékos érkezett a klubhoz a nyár folyamán – köztük Rui Patricio kapussal és Joao Moutinhóval. Az újonc eddig játszi könnyedséggel veszi a top liga akadályait, döntetlent elérve a Manchester City ellen és csupán egyetlen meccset elveszítve első öt találkozójából. Ezzel a 9. helyen állnak pillanatnyilag a tabellán, mindössze egy ponttal lemaradva szombati vendéglátójuk mögött.

 

Mik a mutatóink a Wolves ellen?

A United az elmúlt 98 meccséből 48-at nyert meg hétvégi ellenfelével szemben. Legutóbbi találkozása a két csapatnak 2012 márciusában volt a Molineux Stadionban, ahol a United 5-0 arányban gázolt át a kiesés felé vergődő Farkasokon. A vendégek 1980 óta nem győztek az Old Traffordon.

 

Legutóbb 2012-ben találkozott a két csapat, akkor ötöt rámoltak be Rooney-ék

 

Ki vezeti majd a meccset?

A szombat délután 4 órakor kezdődő mérkőzés bírája Kevin Friend lesz. A leicesterhire-i játékvezető első ízben vezeti a United meccsét az idei szezonban. Tavaly háromszor fújta a sípot a Vörös Ördögöknek, mindhárom alkalom győzelemmel zárult: a Derby elleni FA-kupa meccs és a Huddersfield, valamint az Arsenal elleni bajnokik.

 

Kivel játszanak a riválisaink a hétvégén?

09.22. 16:00 Cardiff City – Manchester City

09.22. 16:00 Liverpool – Southampton

09.22. 18:30 Brighton – Tottenham

09.23. 14:30 West Ham – Chelsea

09.23. 17:00 Arsenal - Everton


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!