Wolverhampton Wanderers 0-5 Manchester United

Újabb gyõzelmével 4 pontos elõnyben a Manchester United a Premier League tabellájának élén.


A Manchester United magabiztosan gyõzte le az emberhátrányban játszó Wolves csapatát, ezzel már négy pontos elõnnyel vezeti a bajnokságot, ráadásul gólarányon is sikerült javítania a csapatnak.

A csapatok:

Wolves: Hennessey - Zubar, Stearman, Bassong, Ward - Foley, Edwards, Davis, Jarvis - Doyle, Fletcher
Cserék: De Vries, Kightly, Ebanks-Blake, Hunt, Johnson, Berra, Jonsson

United: De Gea - Rafael Da Silva, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Scholes - Welbeck, Hernandez, Rooney
Cserék: Amos, Giggs, Smalling, Park, Young, Fabio Da Silva, Pogba.

Lassan pörögtek fel a csapatok, az elsõ negyed órában szinte nem is forogtak veszélyben a kapuk. Egészen a 18. percig kellett várni komoly helyzetre, ekkor Jarvis bal oldali beadásába fejelt Fletcher, a labda azonban a bal kapufa mellett elhagyta a játékteret.

Három percre rá szöglethez jutottak a Vörös Ördögök. Rooney ívelte a labdát a hosszúra, ahol Carrick középre passzolt és az üresen álló Evans megszerezte elsõ gólját a United színeiben, 0-1!

 


Rögtön utána Welbeck lõtt oldalhálóba, miután Stearman volt körülményes saját öt és felesén belül, majd a túlsó kapura ismét Fletcher próbált veszélyt kialakítani, de 24 méterrõl lõtt szabadrúgása nagyon fölé szállt.

A találkozó fontos pillanata jött el a 39. percben. Az addigra egy sárga lappal - Rooney buktatásáért - játszó Zubar Welbecket rúgta fel a bal oldalvonalnál, amiért jogosan kapta meg második sárgáját, így szünet elõtt mehetett már zuhanyozni a védõ.

Hamar kihasználta az emberelõnyt a United: Wolves szögletet fejelt ki kapuja elõl Welbeck, Hernandez megtartotta a labdát majd Rooneyhoz passzolt, aki a saját térfelérõl induló Valenciát ugratta ki remekül. A szélsõ elrobogott a Farkasok öt és feleséig, majd kapuba lõtt, ezzel már 2-0 a vendégeknek.

 


Sõt, a szünet elõtt három gólos elõnyre tett szert Sir Alex csapata, a félidõ végén Evans adott bal szélrõl egy tökéletes keresztlabdát Valenciának, aki laposan középre passzolt a helyezkedõ Welbecknek, a fiatal csatár pedig 10 méterrõl nem hibázott, már 3-0!

 


A második játékrész szinte ugyanolyan, kapura veszélytelen játékkal indult, mint az elsõ, 11 percet kellett várni, mire történt valami. Rooney lövését tolta szögletre Hennessey, Valencia gyors szöglete után végül Rafaelhez került a játékszer, aki középre ívelt, az üresen álló Hernandez pedig közelrõl bólintott a kapuba, már négy gólos a United elõnye.

Öt perc múlva ötre nõtt ez az elõny, Valencia játszott Welbeckhez, a csatár sarokkal tette vissza a kiugró szélsõnek, aki a hosszún érkezõ Hernandezhez ívelt, a mexikói pedig közelrõl a léc alá bombázott, 0-5!!!

A vendégek ezután visszább álltak és már nem erõltették a támadásokat, míg a Wolves pár kisebb-nagyobb helyzetig eljutott, de komoly védeni valója nem akadt de Geának.

Teljesen megérdemelt nagy arányú gyõzelmével tehát a Vörös Ördögök 4 ponttal vezetnek a városi rivális elõtt, amely szerdán fogadja a formába lendülõ Chelsea csapatát.


Premier League, 29.forduló
Wolverhampton Wanderers 0-5 Manchester United
The Molineux, 27494 nézõ

Vezette: Anthony Taylor

Wolves: Hennessey - Zubar, Stearman, Bassong, Ward - Foley, Edwards, Davis(Jonsson 43.), Jarvis - Doyle(Kightly 57.), Fletcher(Ebanks-Blake 78.)
Nem használt cserék: De Vries, Hunt, Johnson, Berra

United: De Gea - Rafael Da Silva, Ferdinand, Evans(Smalling 75.), Evra(Fabio 63.) - Valencia, Carrick(Pogba 57.), Scholes - Welbeck, Hernandez, Rooney
Nem használt cserék: Amos, Giggs, Park, Young,

Gólszerzõ: Evans 21', Valencia 43', Welbeck 45', Hernandez 56', 61'

Sárga lap: Zubar illetve Welbeck

Kiállítás: Zubar

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Antonio Valencia

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!