Nyomni fogunk már a meccs legelejétől

Romelu Lukaku arra szólította fel Manchester Unitedes csapattársait, hogy a Wolves ellen „támadni, támadni, támadni” kell a szombat délután megrendezésre kerülő bajnokin.


A Vörös Ördögök belga támadója szeretne az eddigieknél is több gólhelyzetet az ellenfél kapuja előtt, még úgy is, hogy az elmúlt bajnokikon nem lehet oka a panaszra: a legutóbbi négy bajnokiján négy gólt jegyzett a United 9-ese.

 

A Wolves menedzsere, Nuno Espirito Santo minden kétséget kizáróan arra készül, hogy a lehető legjobban megkeserítse a manchesteriek dolgát gárdájával, Lukaku viszont csak arra koncentrál, hogy folyamatos nyomás alá helyezzék a vendégeket.

 

„Az egész arról szól, hogy dominálni kell és nem hátradőlve védekezni” – mondta Romelu a United Review-nak a hivatalos meccsprogramban. „Nyomást kell gyakorolnunk és minél gyorsabban lezárni a meccseket. Ezt kell tennünk, lőni mindenhonnan és támadni, támadni, támadni addig, amíg nem szerezzük meg az első gólt. Így fogjuk megközelíteni minden meccsünket.”

 

„Ez ínyére van mindannyiunknak és örömmel vesszük. Sok munkával jár, de a menedzser és a segítői jól felkészítenek minket. Azt reméljük, hogy még a korábbinál is jobban megy majd a játék, mert a győzelmek fellendítik a csapatot, de ettől függetlenül is folyamatosan fejlődnünk kell a szezonban.”

 

Lukaku szerint minden meccset intenzív támadójátékkal kell kezdeni

 

Annak ellenére, hogy még csak idén jutottak fel, a Wolves igen szívós ellenfélnek bizonyult eddig mindenki számára. Ezt kiváltképp a City sínylette meg, akik csupán döntetlenre voltak képesek ellenük, de összességében nézve is meglehetősen pozitív mérleggel kezdték a bajnokságot.

 

„Láttam őket párszor játszani a tavalyi Championshipben, idén pedig nagyon intenzíven játszanak, rengeteg váltással és szélesen” – fogalmazott Lukaku.

 

„A csatáruk, Raul Jimenez, aki a mexikói válogatottban is játszik, nagyon jó és a középpályán Ruben Neves és Joao Moutinho szintén két jó játékos. Nagyon agresszív is a csapat, és van egy magasan jegyzett kapusuk (Rui Patricio személyében, szerk.), úgyhogy jól fel kell készülnünk ellenük.”

 

„Beszéltem már Leander Dendonckerrel (honfitársa és az Anderlecht egykori sztárja, szerk.). Megkérdeztem tőle, hogy meccs után tud-e maradni, hogy elmenjünk vacsorázni egyet. Ismerem Leandert már 13-14 éves kora óta, együtt jártuk végig az Akadémiát és a testvéremnek is volt csapattársa. Jóbarátom és remélhetőleg lesz lehetőségem találkozni vele a meccs után.”

 

Lukaku egyébként az összes jelenlegi Premier League csapat ellen szerzett már gólt, kivéve a Wolverhamptont és a szintén újonc Cardiff City-t. Robosztus felépítésű támadónk nagy örömére szolgálna, ha estére már „csak” a Cardiff kapuját kellene bevegye az idei szezonban ahhoz, hogy kipipálja mind a 19 ellenfelet.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!