Növekvő bevétel, csökkenő profit

A Manchester United ügyvezető alelnöke, Ed Woodward szerint a 2018-as pénzügyi év rekordokat döntögető bevételei megfelelőképpen demonstrálják a klub "folyamatosan erős, hosszútávú pénzügyi teljesítményét".


A Manchester United a 2018. június 30-án zárult pénzügyi év során rekordot jelentő, 590 millió fontos bevételt generált - az előrejelzések alapján ez az összeg a következő évben pedig akár 615 és 630 millió font körül is alakulhat.

 

Mindazonáltal a klub működésből származó profitja 44.1 millió fontos csökkenést mutatva 80.8 millió font lett az előző évben, nagyban köszönhetően annak, hogy az amerikai kormányzat a jövedelemadó mértékét 35 százalékról 21 százalékra csökkentette.

 

A Vörös Ördögök nettó adóssága 19.1 százalékos növekedés mellett 253.7 millió font, amely szinte teljes egészében a valutaárfolyamban történt változásoknak köszönhető.

 

A 2017/2018-as szezonban a United 295.9 millió fontot költött bérekre, amely az előző üzleti évhez képest 32.4 millió fontos emelkedést jelent.

 

A pénzügyi beszámoló szerint ez "leginkább a klub Bajnokok Ligája szereplése miatti fizetésnövekedéseknek köszönhető", de természetesen Alexis Sanchez januári érkezése is rányomta a bélyegét erre a mutatóra.

 

 

A United továbbra is körülbelül 90 millió fonttal több bevételt generál, mint a városi rivális Manchester City - pedig a Premier League bajnoka rekordot jelentő 500.5 millió fontot produkált.

 

"A klubnál mindenki fáradhatatlanul dolgozik, hogy bővíthessük a klub 66, és José Mourinho 25 trófeából álló gyűjteményét. Ez az, amire a szenvedélyes szurkolóink és a történelmünk kötelez minket" - kezdte Woodward.

 

"Elkötelezettek vagyunk azon filozófiánk mellett, hogy csapatunkon belül vegyítsük a legjobb akadémiai tehetségeinket a világklasszis játékosokkal. Büszkék vagyunk rá ismételten, hogy az előző szezonban egyetlen egy Premier League csapatban sem töltött pályán több percet az adott klub akadémiáján végzett játékos, mint nálunk."

 

"Az évre vonatkozó megnövekedett bevételi elvárásaink demonstrálják a klub folyamatosan erős, hosszútávú pénzügyi teljesítményét. Ez minden tettünket alátámasztja, egyben pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a minden korábbinál kiélezettebb átigazolási piacon versenyképesek lehessünk a legnagyobb tehetségek megszerzéséért."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!