Manchester United 2-2 Derby County, b.u: 7-8

A manchesteriek hazai pályán estek ki, pedig még előnyben is voltak.


Jose Mourinho egykori játékosa ellen küldte fel csapatát, melyben Romero állt a kapuban, bekerült a középpályára Herrera és Matic, valamint Dalot ismét szerephez jutott.

 

Mindkét csapat lendületesen kezdte a meccset, a vendégek előtt adódott az első helyzetecske, ám nem talált kaput a Derby.

 

Szép támadással nyitott a hazai alakulat, Mata tette ki a labdát bal szélre, Martial beadását Lukaku bólintotta meg, Carson védeni tudott. Ha az első szép támadás volt, a második gyönyörű, ráadásul góllal zárult: Martial robogott el a bal oldalvonal mellett, laposan középre gurított, Lukaku sarokkal továbbtette Lingardnak, aki lövés helyett egyből az üresen érkező Matához passzolt, a spanyol támadó nem cifrázta, állítgatás nélkül, ballal a hosszú alsóba tekert. Már a 3. percben vezetett a United!

 

 

Három perccel később hatalmas egyenlítési lehetőség adódott a Derby előtt. Bal szélről, laposan gurult be a labda a tizenhatoson belülre, a belső védők között Bennett elé került, aki hat méterről lőtt, Romero azonban földöntúli bravúrt mutatott be.

 

A 9. percben Young adott zseniális, hosszú passzt a kiugró Matának, ám Carson szögletre mentett. Young meglepőt húzott, szögletből kapufát lőtt, Carson csak nézett, talán szerencséje is volt, hogy kapufát talált, különben gondja akadhatott volna a kapusnak.

 

A bekapott gól után még aktívabbá vált a County, folyamatosan lőtték be a labdákat a tizenhatoson belülre, így a hazai védelemnek nagyon észnél kellett lennie. Akárcsak a Derby védelmének, melyben Keogh hibázott orbitálisat, rossz labdakezelésére Lukaku csapott le, majd futott kapu felé, lövése azonban elkerülte a kaput. Nagy helyzet volt pedig!

 

Szerencsére ez az aktivitás nem tartott sokáig, a United masszívabban tudott védekezni, így egyre kevesebb lehetőség adódott Lampard csapata előtt. A 21. percben mégis jött egy távoli lövés, Romero szemmel kísérte a labdát a kapu mellé.

 

Három perccel később 2-0 lehetett volna, Martial remekül futott el védője mellett, alapvonalról kapu elé ívelt, Lukaku azonban 3 méterről kapu fölé bólintott.

 

Kisebb csend ült a pályára, a kapuk nem voltak veszélyben, a 30. perc környékén elég sok hibával játszottak a csapatok. Sajnos ez a csend nem vihar előtti csend volt, kitartott egészen a szünetig.

 

Fordulás után nagyobb erőket mozgósított Lampard csapata az egyenlítés érdekében, de a Vörös Ördögök védelme jól állt a lábán. Vagy ha nem, akkor Romero védett hihetetlen nagyot, mint az 53. percen, amikor Wilson teljesen üresen, 11 méterről lőhetett, az argentin hálóőr pedig megmutatta, hogy lehet rá számítani. Neki köszönhető, hogy nem egyenlített a Derby.

 

A vendégek fölénye góllá is érett, még ha pontrúgásból született. Szabadrúgáshoz jutott a másodosztályú csapat, Wilson állt a labda mögé, majd csodás lövéssel bevette Romero kapujának hosszú felső sarkát, 1-1!

 

A gól meghozta Johnson kedvét is, ő is megpróbált a felsőbe tekerni, azonban egy métert tévedett.

 

Végre kezdett éledezni a United, Martial próbálkozott, de nem találta el a rövid alsót. Ám jött a hidegzuhany: egy felívelésnél Romero a tizenhatoson kívül kézzel ért labdába, ezért Atwell játékvezető piros lapot mutatott a kapusnak, tíz emberre fogyatkoztak a Vörös Ördögök, ráadásul jó helyről járt szabadrúgás a Derby-nak. Szerencsére a pontrúgás a sorfalról levágódott, így nem került hátrányba a manchesteri gárda.

 

Vajon tíz emberrel sikerül vezetést szerezni hazai pályán? Majdnem!! A 73. percben Lukaku lőtt kapufát, majd Martial is nagy esélyt kapott, de tekerése centikkel elsuhant a kapufa mellett.

 

A 78. percben a csereként beálló Jozefzoon fejelt kapura, Grant hatalmasat védett. Nem kellett sok a gólhoz...

 

Talán már a büntetőkre vártak a hazaiak, ám egy remek passzolgatás végén Grant kétszer is védett, de a kipattanót csak sikerült befejelnie Marriottnak. Bár a videóbírót még megvárta a játékvezető, de utána megadta a gólt, fordított a Derby, nagy bajban volt a United!

 

Már úgy tűnt, nagy égésbe szalad bele Jose Mourinho és csapata, ám a hat perces hosszabbítás ötödik percében Fellaini közeli fejessel egyenlített, büntetőkre mentve a találkozót.

 

Tizenegyesek:

 

Mount lövi az elsőt, nagyon magabiztosan értékesíti. Lukaku válasza is a hálóban, az első kör után 1-1!

 

Jozefzoon is belövi saját büntetőjét, Young kegyetlenül bevágja a léc alá, 2-2!

 

A gólszerző (Wilson) is magabiztosan lőtte a tizenegyest, akárcsak Fellaini: 3-3!

 

Marriott sem tudott hibázni, Fred pedig fellövi a bal felsőbe: 4-4!

 

Johnson jött az ötödik körben, ő sem hagyta ki, a Unitednél Martial következett, magabiztos értékesítés: 5-5!

 

Bryson lövésébe Grant beleért, de gól lett belőle, Dalot vállára nehezedett a felelősség, a 19 éves portugál biztos lábbal lőtt: 6-6!

 

Forsyth ballal a bal felsőbe tekert, Matic is kegyetlenül bevarrta: 7-7!

 

Keogh - aki bizonytalan volt az első félidőben - brutális végrehajtással vette be Grant kapuját, a hazaiaknál Jones következett, lagymatag lövését fogta Carson: 8-7!

 

A Vörös Ördögök mégis égtek hazai pályán, előnybe kerültek a meccs elején, ám kiestek a kupából!

 

 

Ligakupa, 3. forduló
Manchester United 2-2 Derby County, büntetőkkel 7-8
Old Trafford

 

Vezette: Stuart Attwell

 


United: Romero - Dalot, Bailly, Jones, Young - Matic, Herrera(Fred 63.) - Mata(Grant 69.), Lingard(Fellaini 63.), Martial - Lukaku
Nem használt cserék: Darmian, Smalling, McTominay, Alexis

 

Derby: Carson, Forsyth, Tomori, Keogh, Bogle(Wisdom 88.), Bryson, Johnson, Mount, Bennett(Jozefzoon 77.), Wilson, Nugent(Marriott 79.)
Nem használt cserék: Roos, Waghorn, Huddlestone, Malone

 

Gólszerző: Mata 3', Fellaini 95' illetve Wilson 59', Marriott 86'

 

Sárga lap: Lingard, Matic illetve Bennett, Forsyth

 

Kiállítva: Romero

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!