Mourinho reakciója a kupabúcsúra

José Mourinho a mérkőzések eldöntésének hiányán lamentált, miután csapata egy csalódást keltő estén kiesett a Ligakupából a Derby County ellenében.


Pozitív reakció hátrányban

"Ugyanazokat mondtam el a félidőben, mint tettem azt a Wolves elleni meccs szünetében. Közöltem a játékosokkal, hogy az eredmény még nyílt és le kell zárnunk a meccset, de ismételten gólt kaptunk. A fiatal srác fantasztikus lövést eresztett meg, de azután szinte azonnal reagálni tudtunk. Kapufát lőttünk, több helyzetet dolgoztunk ki, de aztán jött a kiállítás és még nagyobb bajba kerültünk. Gólt szereztek, ami után a büszkeségünkért kellett hajtanunk és még emberhátrányban is mentünk előre és küzdöttünk, amely egyenlítést ért számunkra. A büntetőpárbaj egy hazárdjáték, mi pedig egyet hibáztunk. Tudtuk, hogy ha több kör lesz, mint hét, akkor bajban leszünk Jonesszal, Erickel és Leevel - akik nem jó büntetőrúgók - és mivel addig mindegyik bement, ezért rájuk került a sor és hibáztunk."

 

A Derby County intenzív játékáról

"Egy nagyon jó, fiatal játékosokkal teletűzdelt csapattal játszottunk, akik gyors és intenzív játékot produkáltak, ezáltal pedig a mérkőzést is felpörgették. Folyamatosan nyomás alatt akartak tartani minket, mentek előre a gólokért, nekünk pedig az ilyen mentalitást tisztelnünk kell és fel kell nőnünk hozzá. Természetesen szomorú vagyok a kiesés miatt, de a mérkőzést nem veszítettük el, ami szerintem fontos számunkra, a büntetőpárbajról pedig mindannyian tudjuk, hogy milyen jellegű döntést lehet rajtuk hozni."

 

El kell dönteni a mérkőzéseket

"Sokat beszélgettem Michael Carrickkel és Kieran McKennaval a kispadon. Az első félidőben lejátszottunk úgy 40 percet, hogy nem tudtunk gólt szerezni, majd a második félidőben jobban kezdtek, mint mi. Rögtön az egyenlítésük után váltani tudtunk, elkezdtünk újra helyzeteket kidolgozni, sokkal veszélyesebbek voltunk, de hogy erre miért 1-1 után van szükség, vagy miért 2-1 után, emberhátrányban, az egy jó kérdés. Mentálisan erősebbé kell válnunk szerintem."

 

 

A büntetőpárbaj hazárdjátéka

"Az új szabályok nagyobb veszélyt jelentenek az esélyesebb csapatokra, mert korábban egy rendes játékidőben elért döntetlent további 30 percnyi hosszabbítás követett. Most hosszabbítás nélkül azonnal büntetők következnek, ez pedig szerintem kedvezőtlen arra a csapatra nézve, amely nagy általánosságban megtudná nyerni a meccset a hosszabbítás 30 perce során. Úgyhogy most büntetők vannak, én pedig soha nem hibáztatok egy játékost azért, mert hibázik egy ilyen helyzetben, főleg azért, mert tudtuk, ha odáig jutunk, hogy Jonesra vagy Eric Baillyra kerül a sor, akkor bajban leszünk."

 

Nincs probléma Pogbaval

"Meghoztam azt a döntést, hogy nem ő lesz a továbbiakban a csapatkapitány-helyettes, de nincsen közöttünk vita, vagy bármilyen probléma. Pontosan ugyanaz az ember döntött a csapatkapitány-helyettesi pozíciója megvonásáról, mint aki arról határozott, hogy Paul töltse be azt - én magam. Én vagyok a menedzser, a döntéseket pedig én hozom. Egyáltalán nincs veszekedés, vagy probléma közöttünk. Ez csak egy döntés volt, amit nem kell megmagyaráznom."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!