Mata felkészült egykori klubjára

A Manchester United szombati vendégjátéka a Chelsea ellenében egyben Juan Mata visszatérését is jelenti a Stamford Bridge-re, ahol újra egykori klubja ellen, volt csapattársaival mérheti össze erejét.


A spanyol középpályás három és fél évet töltött el a Kékek kötelékében, amely idő alatt 135 mérkőzésen 33 gólt jegyzett, mielőtt 2014 januárjában aláírt volna a Vörös Ördögökhöz.

 

A Stamford Bridge-en rendezendő ütközet előtt a MUTV-nek nyilatkozva Mata elemezte a hétvégi ellenfelet, illetve beszélt arról is, hogy mennyire maradt változatlan a Chelsea kerete a négy évvel ezelőtti távozásához képest.

 

"Mindig különlegesek számomra a Chelsea elleni meccsek, és kemény összecsapásra van kilátás - nagyon jól szerepelnek mostanság" - kezdte Juan.

 

"Új menedzserük van, és többé-kevéssé ugyanazzal a játékoskerettel, de egyértelműen azonosítható stílusban játszanak."

 

"Nagyon sok játékost és edzői stábtagot ismerek még onnan. Cesar Azpilicueta nagyon jó barátom maradt abból az időszakból, amikor együtt játszottunk. Ott van még David Luiz, Willian is. Vagy Eden Hazard, akivel szinten jóban vagyok és Gary Cahill is ... úgyhogy még sok olyan játékosuk van, akit ismerek."

 

A londoniak új menedzsere, Maurizio Sarri friss lendületet adott csapatának nyári érkezése óta. A szombati házigazda ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint a bajnoki címvédő és listavezető Manchester City, akiktől csak gólarányban maradnak el.

 

 

"Szerintem jó csapatuk van, a keretük remek, mert tele vannak jó és tapasztalt játékosokkal" - tette hozzá.

 

"Olyan játékosaik vannak, mint Hazard, Willian, Pedro vagy Cesc Fabregas. A frissen igazolt Jorginho tökéletesen illik Sarri stílusába, úgyhogy nem lep meg az, ahogyan játszanak, mert szerintem megvannak az ehhez szükséges játékosaik."

 

A szombati mérkőzés csak a kezdete annak a hónapnak, amely meghatározó lehet a United szezonja szempontjából. A novemberi válogatott szünetet megelőzően két mérkőzést játszanak a Juventus ellen a Bajnokok Ligájában, ellátogatnak az Etihad Stadiumba, fogadják az Evertont, és utaznak a Bournemouth együtteséhez is.

 

Mata reményei szerint a Newcastle elleni lenyűgöző második félidőben mutatott teljesítményük megfelelő alapot képezhet arra, hogy a szezon egyik legnehezebb időszakát sikerrel vegyék. 

 

"Ahogyan mondtam, nehéz lesz. A Stamford Bridge-en nehéz játszani, de nekünk ugyanazt a lenyűgöző teljesítményt kell majd nyújtanunk, amelyre a Newcastle meccsen 20-25, vagy akár 45 percig is képesek voltunk. Szerintem a második félidőben nagyon jók voltunk, és nekünk ebből kell építkeznünk. Meg kell próbálnunk a saját játékunkat játszani, a győzelemre kell törekednünk és csak azután gondolhatunk a következő meccsünkre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League 9. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!