Manchester United 0-1 Juventus

A Manchester United hazai pályán szenvedett vereséget a Juventus gárdájától.


Akárcsak a Valencia ellen, most is késve érkezett a csapat a stadionba. Az a csapat, melynek tagjai közül ugyanazok kerültek a mai kezdőbe, mint akik a Chelsea elleni, hétvégi mérkőzésen kezdtek.

 

Kicsit döcögősen indult a találkozó, sok volt az apró szabálytalanság, így rengeteg játékmegszakítás jellemezte az összecsapást. Ráadásul egy kellemetlen közjáték is zavarta a meccset, ugyanis egy, magát biztosan szurkolónak hívó egyén beszaladt a pályára, de sokáig nem jutott, a biztonságiak leteperték.

 

Az első 10 percben szabadrúgások beívelésével próbált helyzetet kialakítani Mourinho csapata, de nem igazán sikerült Matáéknak ez.

 

A túloldalon Pjanic lőtt szabadrúgásból, de ez a lövés sem az volt, amit az összefoglalókba be kellett tenni. A 13. percben Dybala üresen fejelhetett meg egy beadást, szerencsére kicsit magas volt neki a labda, így nem tudta nagyon irányítani azt. Három perccel később Young szabadrúgását Pogba fejelte kapura, Szczesny a helyén volt és biztosan fogta.

 

A 17. perc gólt hozott: Ronaldo került át a jobb szélre, elrohant az alapvonalig, beadta, Cuadrado a rövidnél érkezett, de Smalling szerelni tudta, a játékszer azonban középre pattant, ahol Dybala érkezett ismét üresen és könnyedén passzolt a kapuba. Megint hátrányba került a hazai gárda.

 

 

Hátrányban sem változott a manchesteri játék. Vagyis "játék". A 21. percben 28-72% volt a labdabirtoklás, 25 perc után pedig 60-189 volt a passzok száma. Így kell játszania a Manchester Unitednek hazai pályán, hátrányban?

 

Közben Cancelo is kapura bombázott, szerencsére De Gea védeni tudott, majd Bentancur fejelt egy sarokrúgás után, de nem talált kaput.

 

A 31. percben lehetett azt látni, hogy a United próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét. Sikerült is neki kb másfél percig. Utána minden visszatért a korábbi kerékvágásba. Ez a másfél perc is inkább a vendégekről szólt, akik ekkor kontrákból veszélyeztettek. Hihetetlen, hogy mennyire más dimenziót képviselt a Juve!

 

A 38. percben Ronaldo szabadrúgását csak ütni tudta De Gea, épp Matuidi elé került a játékszer, a francia lőtt, a spanyol kapus megint ütni tudott, két nagy védéssel mentette meg csapatát az újabb góltól.

 

A szünet előtt még Dybala próbálta bevenni a jobb alsót, de jó fél métert tévedett.

 

Az eredmény teljesen reális volt, a Juve sokkal többet tett a gólért, mint a hazaiak. A félidőben 1-10 volt a kapuralövések, 1-4 a kaput eltaláló próbálkozások száma. A labdabirtoklás 30-70%, míg a passzok pontossága 80-93%. Mindenben nagyon alulmaradt ellenfelével szemben a United.

 

Fordulás után feljebb tolta védekezését Mourinho csapata, többet volt nála a labda, mint az első 45 perc során bármikor, többet tartózkodott az ellenfél térfelén a hazai gárda, azonban az utolsó passzok sorozatban pontatlanra sikeredtek.

 

Persze az, hogy feljebb jött a csapat, azt jelentette, hogy a Juve előtt nagyobb területek nyíltak meg, így hátul is nagyon figyelni kellett, nehogy még nagyobb hátrány alakuljon ki. Szerencsére Lindelöf ma kifejezetten jó napot fogott ki, rengeteg alkalommal ő szerelte az ellenfeleket.

 

Továbbra is az volt az ember érzése, hogy a Juventus játéka sokkal nagyobb veszélyt jelentett, kontrákkal nem egyszer eljutottak a hazai tizenhatoson belülre, miközben a United csak szenvedett.

 

Bár a félidő többségében ellenfele térfelén fociztak a Vörös Ördögök, alig adódott helyzetük a sok technikai hibának is köszönhetően. A 75. perc hozta a legnagyobb egyenlítési lehetőséget, amikor egy megszerzett labdát Pogba tekerte kapura, a labda a kapufáról visszapattant, de a kapusról végül szögletre ment a játékszer.

 

A rendes játékidő utolsó percében Martial ment el embere mellett, majd lőtt, de próbálkozása gyengére sikeredett és az olaszok kapusa könnyedén fogta.

 

A három perc ráadás már semmi említésre méltó eseményt nem hozott, a hazaiak vereséget szenvedtek, ezzel maradtak a második helyen, de nehéz dolguk lesz, hiszen még mennek Torinóba és Valenciába is.

 

Bajnokok Ligája, H-csoport
Manchester United 0-1 Juventus
Old Trafford

 

Vezette: Milorad Mazic

 

United: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Matic, Pogba - Rashford, Mata, Martial - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Darmian, Fred, Pereira, Herrera, Chong

 

Juventus: Szczesny, Cancelo(Costa 87.), Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Matuidi, Bentancur, Pjanic, Dybala(Bernardeschi 78.), Cuadrado(Barzagli 81,), Ronaldo
Nem használt cserék: Perin, Benatla, De Sciglio, Kean

 

Gólszerző: Dybala 17'

 

 

Sárga lap: Young illetve Matuidi, Chiellini
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!