Mourinho: Több gólt kell szereznünk

José Mourinho elismerte, a Manchester United szezonbeli góltermelési mutatóin javítaniuk kell, és azt is megosztotta, hogy ezt miként képzeli el.


A minden sorozatot figyelembe véve eddig lejátszott 14 mérkőzésén 22 gólt szerző Vörös Ördögök mérkőzésenként kevesebb, mint kettes gólátlagot tudnak felmutatni idén, annak ellenére, hogy a Young Boys és a Newcastle ellen is 3 találatig jutottak.

 

Egy harmadik gól a Chelsea ellen is sokat érhetett volna, a menedzser pedig pont a londoniak elleni 2-2-t idézte fel kiváló példaként arra, hogy nem képesek döntésre vinni a mérkőzéseiket.

 

"Egyértelmű, hogy több gólt kell szereznünk" - kezdte Mourinho újságírói kérdésre válaszolva pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Megbűnhődtünk a Chelsea ellen azért, hogy nem tudtuk megszerezni a harmadik gólunkat, pedig megtehettük volna."

 

A menedzser szerint a probléma megoldását kollektíven kell megtalálniuk, ahelyett, hogy egyénenként elemeznék a helyzetet.

 

 

"Gólszerzés tekintetében szerintem minden a csapaton múlik" - tette hozzá.

 

"Nem szeretem azt mondani, hogy azért nem szerzünk gólokat, mert a csatáraink nem tudnak betalálni. Szerintem ezt a kérdést globálisan, a csapat nézőpontjából kell szemlélni."

 

"Az Everton ellen a 96. percig nyílt volt a mérkőzés végkimenetele, mert nem tudtuk megszerezni a harmadik, negyedik vagy ötödik gólunkat [mielőtt 2-1-re nyertünk volna]. Úgyhogy igen, több gólt kell szereznünk, de szerintem ha a csapatnak és a benne lévő egyéneknek is több önbizalma lenne, akkor az a gólokat is magával hozná."

 

Mourinho azt is megerősítette, hogy nem aggódik Romelu Lukaku utóbbi időben fellépő gólínsége kapcsán. A belga válogatott támadó, aki debütáló szezonjában 27 találatig jutott minden sorozatot figyelembe véve, a szezon első hónapjában csak 4 gólt tudott feljegyezni neve mellé.

 

"Lukaku nem talált be szerintem már 9 mérkőzés óta."

 

"Hogy azt gondolom-e, hogy a következő 9 meccsén is 0 gól áll majd a neve mellett? Nem. Szerintem a következő 9 meccsen szerez majd párat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Bournemouth - Manchester United

Premier League 11. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!